Mii de credincioși la slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Maglavit

1
895

Astăzi, duminică, 8 septembrie 2019, de  Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, are loc slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Maglavit, județul Dolj. Un eveniment de maximă însemnătate, care a strâns mii de credincioși din întreaga țară. Existenţa Mânăstirii Maglavit este legată de numele lui Petrache Lupu, un locuitor al Magalvitului, care, în perioada interbelică a avut mai multe teofanii în locurile unde se află mânăstirea, în timp ce se afla cu oile la păscut. Piatra de temelie a sfântului lăcaş a fost pusă la 14 septembrie 1935 de Episcopul Râmnicului, Vartolomeu Stănescu. Lucrările de construire au fost suspendate din cauza războiului şi oprite definitiv în timpul regimului comunist. Abia după 1989 acestea au fost reluate cu binecuvântarea Mitropolitului Olteniei de la vremea respectivă, Nestor Vornicescu.

Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie a slujit astăzi, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, la Mănăstirea Maglavit din județul Dolj, împreună cu:

– Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului
– Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului
– Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor
– Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului
– Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei
– Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului
– Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților
– Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale.

Gazda acestui eveniment religios a fost primarul localității Maglavit, destoinicul Ion Dinu, care în fiecare an își premenește localitate și își așteaptă vizitatorii. Fost dascăl în prima tinereţe, primarul comunei Maglavit, Ion Dinu, s-a făcut cunoscut la nivelul Doljului prin buna gospodărire a localităţii, care arată foarte bine.

1 COMENTARIU

Comments are closed.