Florin Constantinescu expune pictură, sculptură și fotografie la Galeria ARTA

0
623

După expoziția de fotografie „Spații utopice”, deschisă la Galeria ARTA a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) – Filiala Craiova în urmă cu un an, Florin Constantinescu revine pe aceste simeze cu o „personală” de pictură, sculptură și fotografie, sub genericul „Sleeping at last”. Vernisajul va avea loc marți, 16 aprilie 2019, ora 19.00, iar curator este Gheorghe Dican – artist vizual, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și președinte al Filialei Vâlcea a UAPR.

Florin Constantinescu s-a născut la 10 mai 1969, în Craiova. După absolvirea cursurilor universitare, în 1996, la Facultatea de Matematică-Informatică din Craiova, specializarea Grafică și Imagine Digitală, a urmat un masterat în video-jurnalism la Universitatea din București, apoi studii avansate de videografică și arta imaginii la BBC (2001-2004) și un curs pe perfecționare în artă scenografică la BBC și SRTV (2006).

Lucrează la Studioul Teritorial TVR Craiova din 1998: mai întâi a fost regizor, după care, timp de 14 ani, șef al Departamentului Producție Artistică. În tot acest timp, a semnat conceptul și designul a peste 100 de proiecte de scenografie și a peste 150 de proiecte de videografică pentru producții TVR. Din 2013 a revenit pe postul inițial, de regizor, ceea ce, mărturisește, îi lasă mai mult timp pentru creațiile artistice. A deschis expoziții în mai multe centre culturale din țară – la București, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare – și a participat cu lucrări la numeroase expoziții de grup din România și în străinătate.

„Un nou proiect vizual semnat de artistul Florin Constantinescu: Sleeping at last, un exercițiu complex, scris în limbaj grafic, pictural și sculptural, cu o puternică încărcătură metaforică – o definire artistică a universului care ne înconjoară, o lume incertă, fără nicio linie de contur, fără contraste, fără început și fără sfârșit. Rolul său este acela de a articula o structură a cosmosului care este complet străină multora dintre noi. Un discurs estetic, subiectiv, care urmărește producerea de cunoaștere interioară”.