Doi cercetători de la Muzeul „Grigore Antipa” din București conferențiază la Craiova

0
487

Dr. Angela Petrescu și dr. Iorgu Petrescu, cercetători cu un bogat palmares științific și cultural-educativ, din cadrul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București, vor conferenția, săptămâna viitoare, la Craiova, la invitația Muzeului Olteniei. Cei doi invitați vor expune, prin mijloace multimedia, detalii despre viața și activitatea de cercetare neîntreruptă a savanților Victor Babeș și Ion Cantacuzino, figuri ilustre ale biologiei și medicinei de la începutul secolului trecut. Conferințele vor avea loc la sediul Secției de Științele Naturii, marți 16 aprilie, între orele 10.00-12.00 și 12.30-14.30, și miercuri, 17 aprilie,  de la ora 10.30.

Noua serie de expuneri și videoproiecții a Muzeului Olteniei, sub genericul „Savanții României – Genii inovatoare în științe biologice, educație și cultură”, are loc în cadrul proiectului cultural-educativ „Muzeul – o școală altfel”, finanțat de Consiliul Județean Dolj, și este organizată de muzeograf dr. Mirela Sabina Ridiche. Potrivit reprezentanților instituției, în prima ediție a conferinței au fost evocate alte două nume cu anvergură științifică internațională, Grigore Antipa și Emil Racoviță, care, asemenea lui V. Babeș și I. Cantacuzino, au lăsat moștenire patrimoniului național și mondial lucrări și instituții de mare însemnătate.

La conferință și-au anunțat participarea studenți ai Facultății de Agronomie și ai Facultății de Horticultură – departamentul Biologie din Craiova, precum și elevi craioveni de la Colegiul Național „Elena Cuza”, aflați în programul extracurricular „Școala altfelˮ, sub coordonarea prof. Leila Podeanu, Lucia Dragomir, Alina Firică, și de la Colegiul Național „Carol I”, cadre didactice universitare ș.a.

„Manifestarea are ca scop readucerea în atenția publicului a personalităților științifice care, prin studiile și abnegația lor, au adus contribuții majore omenirii și, mai ales, țării noastre și care au fost și pot fi încă repere pentru generațiile care le-au urmat”, se precizează într-un comunicat de presă al Muzeului Olteniei.