Licitația pentru achiziția celor 17 tramvaie noi se află în derulare la Ministerul Dezvoltării, iar, până acum, neașteptat de multe firme s-au arătat interesate de această achiziție. Din cauză că ofertanții au solicitat și multe clarificări la caietul de sarcini, termenul de adjudecare a licitației se prelungește până la jumătatea lunii mai.
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a dezvăluit, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că firmele respective și-au depus ofertele, dar că, în același timp, au solicitat și multe clarificări legate de caietul de sarcini. „Proiectul cel mai mare – cel cu tramvaiele – se află în evaluare la Ministerul Dezvoltării, dar i s-a prelungit perioada de depunere a ofertelor, din cauza clarificărilor cerute de ofertanți”, a menționat edilul-șef al Craiovei.
Licitația tramvaielor, lansată de minister
Potrivit acestuia, perioada de depunere a ofertelor a fost prelungită până la jumătatea lunii mai, ceea ce înseamnă că se va extinde, automat, și termenul de adjudecare a ofertei câștigătoare. În ceea ce privește celelalte condiții de licitație, acestea au rămas neschimbate. Costurile de achiziție sunt estimate la 170 milioane de lei, însă este de așteptat ca prețul să mai scadă, dat fiind faptul că principalul criteriu de adjudecare a ofertelor este cel financiar – prețul mai scăzut. Mijloacele de transport trebuie livrate apoi într-o perioadă de șapte luni de la semnarea contractului de achiziție. Garanția minimă care trebuie oferită de furnizori este de 5 ani.
Dotări complete pentru noile tramvaie
Cele 14 tramvaie vor avea o lungime de 25 de metri și o capacitate de cel puțin 50 de persoane pe scaune și 140 de persoane în picioare. Vagoanele pentru călători vor fi dotate cu instalații de aer condiționat, sistem de numărare a călătorilor, instalație electrică și de monitorizare a echipamentelor de e-ticketing, echipament wireless, un echipament ce nu permite plecarea din stații cu ușile deschise, echipament de monitorizare și urmărire prin GPS, instalații de supraveghere video, la interior și exterior. De asemenea, sistemul de e-ticketing cu care vor fi dotate din fabricație trebuie să fie compatibil cu sistemul care a fost deja achiziționat de SC RAT Craiova SRL.
Autobuzele electrice vor fi licitate de primărie
Și proiectul de achiziție a autobuzelor electrice merge bine, documentația fiind destul de avansată, a anunțat, cu aceeași ocazie, primarul Craiovei. Inițial, municipalitatea își propusese să cumpere 38 de autobuze, iar licitația să se desfășoare prin intermediul Ministerului Dezvoltării, ca și în cazul proiectului de achiziție a tramvaielor. S-a revenit asupra acestei decizii și urmează ca licitația să fie demarată, totuși, de municipalitate. „Autobuzele electrice au crescut de la 38 la 46 de autobuze noi. Deja cererile de finanțare au fost înaintate și caietul de sarcini se află spre analiză la direcția de programe europene. Eu zic că până la sfârșit lunii va fi în SEAP, poate chiar săptămâna viitoare”, a avansat următorul termen în cadrul proiectului edilul-șef al Craiovei. Cele 46 de autobuze electrice vor fi completate și cu 40 de autobuze Euro 6, care vor fi cumpărate dintr-un credit pe care Primăria Craiova îl contractează de la BERD – Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
de vrajeala si explicatii nu ducem lipsa. sa vedem rezultate.
Comments are closed.