Ziua Internațională a Cititului Împreună, celebrată la Craiova

0
455

Elevii clasei a II-a C de la Colegiul Național „Carol I” din Craiova, sub îndrumarea prof. Ecaterina Bogdan, vor organiza mâine, 1 februarie 2019, începând cu ora 10.00, la Centrul de Documentare și Informare al unității de învățământ, o activitate interactivă dedicate Zilei Internaționale a Cititului Împreună (ZICI) – eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de țări.

Acțiunea cultural-educativă va avea invitați speciali din cadrul instituțiilor culturale  locale: bibliotecar profesor Elena Silca, muzeograf Claudia Suru (Muzeului Olteniei) și bibliotecar Carmen Tică (Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”), care le vor citi elevilor despre eroi români în povestiri istorice.

Organizată de Lit World, Ziua Internațională a Cititului Împreună se află la a III-a ediție în România, evenimentul fiind coordonat la nivel național de grupul Citim Împreună România. ZICI este celebrată împreună cu mii de copii și sute de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de citit de obicei prin sesiuni de lectură din autori cunoscuți de cărți pentru copii.

„Dragostea de lectură și de cărți este unul dintre cele mai mari daruri pe care orice adult le poate oferi unui copil și de aceea participanții la ZICI au hotărât să citească împreună cu cât mai mulți copii cărți frumoase în moduri atractive. Credem că atunci când citim împreună cu copiii, schimbăm lumea!”, spun inițiatorii evenimentului în România.