Spitalul de Boli Infecțioase va avea propriul computer tomograf

0
1198

Grupul alimentar și spălătoria Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” au fost modernizate cu bani de la bugetul local, fiind recepționate, ieri, în prezența primarului Mihail Genoiu. Ca și la Spitalul de Neuropsihiatrie, seria investițiilor continuă și aici, fiind anunțată amenajarea unui cabinet de investigații cu un computer tomograf, care să fie accesibil pacienților internați în toate cele trei spitale din subordinea municipalității.

După incursiunea la Spitalul de Neuropsihiatrie, de la începutul acestei săptămâni, ieri a urmat și cea la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș. Cum și acolo au fost alocați bani de la buget local pentru diverse investiții, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a mers să inspecteze calitatea lucrărilor realizate la grupul alimentar și  spălătorie, singurele spații care mai rămăseseră nemodernizate. “Cum am promis, seria investițiilor din sănătate continuă și sunt doar primele lucruri care se realizează în acest nou val de investiții ce urmează a fi făcute. Va urma reabilitarea termică a pavilionului central, care este în fază foarte avansată și sperăm cât de curând să avem semnat contractul de finanțarea ca să începem lucrarea”, a declarat primarul Craiovei, după ce a vizitat ambele compartimente ale spitalului.

Modernizarea spălătoriei, o urgență

Spălătoria unității medicale trebuia să fie modernizată întrucât, de anul trecut, a fost redeschisă secția de terapie intensivă, a menționat conducerea de la Boli Infecțioase. “Am considerat că era necesar să mai achiziționăm o mașină de spălat pentru a reduce riscul infecțiilor nozocomiale. Spălătoria beneficia de celelalte aparaturi achiziționate în timp, dar acum avem tot ce ne trebuie pentru a identifica fiecare secție pe circuitul ei”, a declarat dr. Adina Turcu, managerul spitalului. În ceea ce privește blocul alimentar, conducerea spitalului a precizat că este acreditat la standarde europene, fiind compartimentat conform normelor în vigoare. “În bucătărie, bolnavii beneficiază de meniuri pregătite conform bolii de care suferă, și mă refer, în special, la cei cu hepatită, tuberculoză, precum și la cei imunodeficienți”, a mai spus Adina Turcu.

Computer tomograf pentru pacienții din spitalele municipalității

Valoarea modernizărilor de la Boli Infecțioase se ridică, potrivit conducerii de acolo, la suma de 1,28 milioane lei, banii fiind alocați exclusiv din fondurile Primăriei Craiova. Reamintim că tot municipalitatea a alocat și o sumă de 200.000 de lei și pentru Spitalul de Neuropsihiatrie, banii fiind investiți în modernizarea celor 30 de saloane existente pe secția de bărbați. Dacă la spitalul de pe Calea București a fost anunțată o clinică de recuperare neurologică a pacienților, de cealaltă parte, la unitatea medicală de pe Viitorului, va fi amenajat un cabinet de investigații cu computer tomograf, o investiție care, de asemenea, va începe de la zero. ” În momentul în care va fi achiziționat computerul tomograf, va funcționa cu o linie de gardă și, la orice oră, orice pacient aflat într-un spital din subordinea Primăriei Craiova va beneficia de servicii de computer tomograf”, a precizat managerul Adina Turcu.

Urmează Hematologia și Ambulatoriul de la Filantropia

Următorul obiectiv pe listă este modernizarea secției de Hematologie a Spitalului Filantropia, acolo unde, de asemenea, se alocă bani de la buget pentru o reabilitare completă. “Sper să ne întâlnim, cât mai curând, și la semnarea contractului de execuție pentru Secția de Hematologie din Spitalul Filantropia și gândim și posibilități de a colabora între cele două unități în diverse activități, inclusiv de a se prelua alimentarea bolnavilor din spitalul Filantropia de la Babeș. Deși sunt instituții distincte, din punct de vedere funcțional ele trebuie să într-o permanentă coabitare”, a mai spus Mihail Genoiu. În plan se află și modernizarea Ambulatorului de la Filantropia. Acesta este, însă, o lucrare care se va face cu fonduri europene, conducerea spitalului și autoritățile depunând împreună documentația pentru obținerea de fonduri comunitare.