Tabără de dans contemporan, în iulie, la Craiova

0
415

Centrul Național al Dansului București, în parteneriat cu Teatrul Național „Marin Sorescu”, vor organiza, în perioada 9-26 iulie, la Craiova, un camping de dans contemporan. Pentru stagiul de pregătire, ce va cuprinde ateliere de practică și teorie, în limba engleză, vor fi selectate maximum 12 persoane, care vor lucra cu mentori din București și Berlin-Germania. Termenul pentru trimiterea aplicațiilor este mâine, 25 mai 2018, taxa de participare fiind 300 de euro. Organizatorii vor asigura cazarea și mesele participanților și vor oferi două burse care acoperă costul taxei.

Camping de dans contemporan 2018 este un proiect de cercetare coregrafică și explorare artistică individuală și de grup, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), care își propune să ofere, prin intermediul unei tabere de vară, ateliere de practică și teorie, coregrafilor care au la activ minimum două creații personale.  „Procesul artistic va urmări mai multe etape: dezvoltarea unei idei de spectacol, structurarea unui concept, definirea unei dramaturgii proprii pentru lucrările propuse, articularea unui discurs care să însoțească conceptele artistice (comunicat de presă, descriere succintă, descriere detaliată, prezentare amplă, statement de artist)”, precizează organizatorii.

Participanții vor beneficia de sesiuni de antrenament corporal, vor dezbate concepte, idei și practici din biografiile date de mentori, vor propune spre analiză cărți și spectacole care au avut un rol important în formarea lor. Mentori vor fi Jan Burkhardt (dansator, coregraf și muzician) și Sandra Noeth (dramaturg, curator și cercetător cultural) – Berlin; Mihaela Michailov (dramaturg și critic de arte performative) și Mădălina Dan (creatoare și facilitatoare) – București.

Cei interesați să participe vor trimite la adresa office@cndb.ro, până pe 25 mai 2018, două fotografii cu imaginile pe care le văd cel mai des în fiecare zi și următoarele documente în limba engleză: o biografie artistică, două texte personale (maximum 2000 de semne fiecare) despre două creații realizate recent/în curs de finalizare, o descriere a lucrării pe care urmează să o dezvolte (1000 de semne), însoțită de un text argumentativ (maximum 1000 de semne).