Tainele actoriei, dezvăluite celor mici şi celor mari

0
797

Teatrulescu” deschide culisele scenei de teatru pentru cei care vor să descopere tainele actoriei prin cursuri constituite în aşa fel încât să contribuie la dezvoltarea personalităţii învăţăceilor de toate vârstele.

“Cursurile noastre se desfăşoară pe patru categorii de vârstă şi sunt susţinute de îndrumători cu o deosebită experienţă profesională, doctoranzi şi doctori în artele teatrale, fiind coordonate de prof.dr. Remus Mărginean, fondatorul Şcolii de teatru craiovene”, susţine Vlad Drăgulescu, directorul Companiei “Teatrulescu”. Pregătirea se desfăşoară pe mai multe niveluri şi module, cum ar fi: corectarea defectelor de vorbire, dezvoltarea expresivităţii corporale, oratorie, mişcare scenică, pregătire pentru admitere la facultatea de teatru, introducere în artele spectacolului, improvizaţie, actorie, dezinvoltură, dezinhibare, socializare, empatie şi dezvoltare spirit de echipă. “Cel mai important rol al cursurilor este acela de formare personală. Cursanţii sunt ajutaţi să treacă peste timiditate, anumite defecte de vorbire, atitudine negativă”, mai spune Vlad Drăgulescu. Grupele pe care sunt împărţiţi cursanţii sunt următoarele: sub 7 ani (durata 45 min,  15 lei / curs), între 7-14 ani (durata 60 min, 15 lei/curs sau 90-120 min, 30 lei/curs, 1-2 ori/ săptămână), 14-22 ani (durata 120 min   40 lei/ curs), peste 22 ani (durata  150 min   50 lei/ curs).

Examenul final” se dă în faţa familiei şi a prietenilor

Cursurile de actorie se adresează unui public divers, începând de la copii până la profesori, avocaţi, jurnalişti, pensionari ş.a.m.d. Fiecare cursant va fi evaluat pentru a se stabili nivelul de pregătire şi modulul de care acesta are nevoie, urmând a se forma grupe de maxim zece persoane. Durata minimă pe care o are un stagiu de pregătire este de zece şedinţe, urmând ca, la final, cursanţii să facă demonstraţia a ceea ce au dobândit pe parcursul pregătiri, în cadrul unei lecţii deschise la care pot participa prietenii şi familia.

Cei interesaţi de înscrierea la cursurile de actorie trebuie să trimită un mail cu informaţii despre cursant (nume, vârsta) la adresa curs@teatrulescu.ro.