Marcel Popescu sfidează galeria Ştiinţei

0
368

Managerul general al Universităţii, care la meciul cu Viitorul făcea semne obscene pe un stadion ticsit cu femei şi copii, a avut o ieşire neverosimilă la adresa Peluzei Nord, catalogând drept „o intoxicare şi o diversiune de 2 lei” comunicatul despre locul disputării finalei Cupei României. Clubul din Bănie s-a delimitat, oficial, de discursul lui Marcel Popescu

Galeria Universităţii Craiova a ţinut să-şi precizeze poziţia faţă de locul de disputare al finalei Cupei României, în caz că alb-albaştrii vor fi acolo după returul semifinalei cu Botoşani. Astfel, ultraşii consideră că nu este moral ca ultimul act să se dispute în Bănie, iar adversara alb-albaştrilor să fie defavorizată, deoarece nu s-a anunţat acest lucru de la începutul competiţiei. „Suntem încântaţi de ideea că Ştiinţa ar putea să joace o finală de Cupă acasă, pe cel mai frumos stadion din România, dar nu considerăm că este corect faţă de celelalte echipe ca, abia acum, când suntem deja cu un picior în finală, să se stabilească jucarea finalei pe stadionul nostru. FRF ar trebui să anunţe locul de disputare al finalei dacă nu înainte de începerea Cupei, măcar în fazele incipiente ale acesteia. Pentru acest sezon, cea mai înţeleaptă decizie este ca finala să se joace pe Arena Naţională, stadion a cărui medie de spectatori a fost şi o să fie depăşită de fiecare dată când acolo joacă Universitatea Craiova”, se arăta în comunicatul galeriei de la Peluza Nord.

Popescu: „Hai s-o lăsăm cu gestul de fair play!”

Părerea decentă a fanilor l-a deranjat teribil pe managerul general, Marcel Popescu, acesta desfiinţând practic comunicatul galeriei, într-o intevenţie televizată. Astfel, personajul plătit de Universitatea Craiova spune despre cei care săptămână de săptămână consumă bani, timp, energie ca să-i încurajeze pe alb-albaştri pe orice arenă din ţară că poziţia lor reprezintă de fapt „o intoxicare şi o diversiune de 2 lei”. „Cine semnează acel comunicat? Este o intoxicare de doi lei! Acel comunicat a fost dat ca să fie şi el dat. Ce dacă se va disputa finala la Craiova? Nu văd rostul să ne luăm aşa după comunicatele semnate de suporteri. Hai s-o lăsăm cu gestul fair-play! Este o diversiune de doi lei” a spus Marcel Popescu la ProX. Managerul general nu pare să parcurgă o perioadă tocmai fastă din punct de vedere al reprezentării clubului cu onoare şi decenţă. Astfel, la meciul cu Viitorul, Popescu s-a „descătuşat” la tribuna oficială după un gol al Craiovei, făcând semne obscene, în condiţiile în care pe stadion se aflau femei şi copii, gesturile fiind surprinse şi de camerele de luat vederi. Practic, din 2013 încoace, de la renaşterea Ştiinţei, nu s-a întâmplat ca un oficial sau orice alt reprezentant al clubului să aibă o astfel de reacţie, sau măcar una aproapiată de aceasta, la adresa suporterilor.

Clubul: „Pentru noi, contează şi va conta mereu şi părerea unui singur suporter”

Nu la mult timp după discursul neverosimil al lui Popescu, probabil în urma sutelor de comentarii mai mult sau mai puţin „ortodoxe” la adresa oficialului, clubul din Bănie a emis un comunicat prin care se delimitează de spusele acestuia. „Clubul Universitatea Craiova nu împărtăşeşte părerea managerului general, domnul Marcel Popescu, referitoare la suporterii care au cerut ca finala Cupei României să nu se desfăşoare la Craiova. Pentru noi, contează şi va conta mereu şi părerea unui singur suporter, pentru că Universitatea este a tuturor fanilor ei. În ceea ce priveşte poziţia noastră oficială referitoare la locul de desfăşurare a finalei, considerăm că este prematur să ne pronunţăm înainte ca Federaţia Română de Fotbal să ia o decizie în acest sens. Aşteptăm, aşadar, anunţul oficial din partea FRF, după care vom decide care sunt următorii paşi de făcut, nu înainte de a ţine cont şi de opinia suporterilor cu privire la subiect” este comuicatul emis de gruparea din Bănie.

Devis Mangia a precizat că le respectă părerea fanilor alb-albaştri: „Nu mi se pare normal să nu se ştie locul disputării finalei, dar respect părerea fiecăruia, mai ales că este vorba de fanii noştri. Sper să jucăm finala pe un stadion plin de suporteri, fiindcă aşa este bine pentru fotbalul românesc”.