ISJ Dolj nu intervine în conflictul dintre Primăria Calafat şi directorul Dan Bora

3
334

Conflictul dintre Primăria Calafat şi directorul Colegiului “Stefan Milcu” din localitate, Dan Bora, este departe de a se stinge. Primarul Mircea Guţă şi majoritatea consilierilor locali îl acuză pe pe Dan Bora că blochează în mod intenţionat un proiect de avengură pentru municipiu. Directorului Colegiului “Stefan Milcu” nici că-i pasă de acuzaţiile care i se aduc, şi nu este de acord nici în ruptul capului să pună la dispoziţia Primăriei Calafat un teren viran de 11 hectare, aflat în proprietatea Consiliului Local, dar dat spre administrare unităţii şcolare. Mircea Guţă şi o parte a consilierilor au crezut că vor rezolva situaţia printr-o printr-o scrisoare, trimisă ministrului Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, la data de 29 septembrie a.c., solicitându-i acestuia să îl demită pe Dan Bora, însă deocamdată nu au primit nici un răspuns.

Dan Bora

La data de 29 septembrie a.c., Primarul municipiului Calafat şi majoritatea consilierilor locali îi trimiteau ministrului Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu o scrisoare prin care îi aduceau la cunoştinţă «aspecte privind grave atitudini ale directorului Colegiului “Ştefan Milcu” din Calafat». Mai exact, aceştia îl informau pe Danie Funeriu despre faptul că Dan Bora blochează cel mai important proiect de dezvoltare al municipiului, refuzând un schimb de terenuri cu municipalitatea. Este vorba de un teren de 11 ha aflat în proprietatea Consiliului Local, dar în administrarea liceului, care se află în vecinatatea podului Calafat-Vidin şi este locaţia aleasă de către Consiliul Local pentru realizarea unui Parc Industrial. Împotrivirea lui Dan Bora este greu de înţeles, pentru că terenul în cauză nu este folosit în scop didactic, ci reprezintă doar un teren viran, iar sectorul de profil are o reprezentare egală cu 0, cel zootehnic fiind reprezentat de doar două vaci ce reprezintă materialul didactic.

Nici un răspuns de la ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului

La mai mult de o lună după ce au trimis această scrisoare, cei de la Primăria Calafat se aşteptau să primească un răspuns din partea ministrului Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu. Dar deocamdată nu s-a întâmplat nimic. Cu doar câteva zile în urmă în Primăria Calafat se vorbea despre faptul că Daniel Funeriu a semnat ordinul de demitere al lui Dan Bora, dar că cei de la ISJ Dolj, care l-au primit, refuză să îl pună în aplicare. Contactată telefonic inspectorul şcolar general al ISJ Dolj, Mihaela Moţăţeanu, a declarat că din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului nu a primit nici un ordin de demiterea a directorului Dan Bora şi nici o altă adresă în care să se ceară lămuriri cu privire la această situaţie.

Verdeaţă, peşte şi miel pentru director

Mihaela Moţăţeanu a declarat că este la curent cu conflictul dintre primarul Mircea Guţă şi directorul Colegiului “Ştefan Milcu”, dar că nu este treaba celor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj să rezolve această problemă, şi nu vor interveni. Singurul care poate încheia acest conflict este Dan Bora, care la un moment dat a fost de acord cu schimbul de teren dar după aceea s-a răzgândit. Dan Bora a rămas în conştiinţa celor din Calafat drept directorul care îşi nota într-un carneţel şpăgile de la elevi. În urmă cu ceva timp au apărut în presă nişte carneţele, atribuite lui Dan Bora, în care acesta şi-a notat ce produse trebuiau să îi aducă mai mulţi elevi cu ocazia sărbătorilor de Paşte. Unii ar fi trebuit să îi aducă vin, bere, şi verdeaţă, iar aţii peşte, miel şi brânză. Conform notiţelor acesta vorbise cu mai mulţi elevi şi aştepta produsele înainte de Paşte. Dincolo de acest conflict, deocamdată, rămâne în aer un proiect care ar putea ajuta la devoltarea municipiului Calafat, cel puţin prin crearea de locuri de muncă, dacă el s-ar concretiza.

 

3 COMENTARII

  1. Dar câţi miei, brânză şi verdeaţă au primit cei de la ISJ?. Ia vedeţi ce performanţe notabile şi ce investiţii a realizat în şcoală acest produs al PD? Aşa se întâmplă şi cu investitorii…aşteaptă facilităţi şi nişte securişti-comunişti blochează contra şpagă aceste proiecte.

Comments are closed.