„Mereu actuală… dragostea!” – expoziție de cărți și DVD-uri, la Biblioteca Județeană

0
452

Intrăm într-o perioadă fascinantă, punctată de mai noua Valentine’s Day și tradiționala sărbătoare Dragobete. Făurar, ca punte spre primăvară, este asociat iubirii împărtășite. În tradițiile autohtone dar și în culturile altor țări, luna februarie reprezintă celebrarea sentimentelor de dragoste, iubire și puritate.

  Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” celebrează dragostea prin organizarea unei expoziții diverse. Începând cu data de 14 februarie și până la finalul lunii în curs, cititorii și utilizatorii bibliotecii vor putea vizita expoziția de cărți și DVD-uri cu titlul „Mereu actuală… dragostea!”.

  Menirea expoziției constă în diversificarea și popularizarea colecțiilor bibliotecii. Pentru iubitorii de frumos și puritate, au fost selectate titluri consacrate din literaturile română și europeană dar și ecranizări celebre, după cum urmează:

  • Corespondența dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle”, inclusiv o ediție din anul 1912 [Minar Octav, “Cum a iubit Eminescu – pagini intime (amintiri, scrisori și poezii inedite”), Librăria Nouă, București].
  • Dominique Simonnet, “Cea mai frumoasă istorie a iubirii”, București, Editura Paralelea 45, 2004.
  • Petru Romoșan, “100 din cele mai frumoase poeme de dragoste ale românilor”, București, Editura Ompania, 2003.
  • Cristian Bădiliță, “Fată frumoasă: Poeme de dragoste și amor”, ediție unicat, Curtea de Argeș, 2013.
  • Din poezia de dragoste a lumii”, traducere, antalogare si prefață de Maria Banuș, București, Editura pentru iteratură Universală, 1965.
  • Jane Auste, “Mândrie și prejudecată”, București, Editura Leda, 2008, alături de ecranizarea omonimă din 2005, cu Keira Knightley în rolul principal.
  • Tennessee Williams, “Un tramvai numit dorință”, Trandafirul tatuat, Pisica pe acoperișul fierbinte, Noaptea iguanei, București, Editura Art, 2010, alături de ecranizarea omonimă din 1951, cu actorii Vivien Leigh și Marlon Brando.
  • Margaret Mitchell, “Pe aripile vântului”, Craiova, Editura Tribuna, 1992, alături de ecranizarea omonimă din 1939, cu actorii Vivien Leigh și Clark Gable.
  • Truman Capote, “Breakfast at Tiffany’s”, New York, The Modern Library, 1994, alături de ecranizarea omonimă din 1961, cu actrița Audrey Hepburn.

  Expoziția va fi organizată în cadrul Salonului Expozițional.

Biroul de Presă

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”