Nadal a abandonat la Australian Open

0
369

Rafael Nadal, liderul mondial, a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Australian Open, după ce a abandonat, marţi, în partida cu jucătorul croat Marin Cilic, cap de serie numărul 6 şi locul 6 ATP. Finalist la ediţia de anul trecut, Nadal a abandonat în setul decisiv, în care adversarul său se afla la conducere, scor 3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-2, 2-0, din cauza unor dureri la coapsa piciorului drept. Este doar al doilea abandon al lui Rafael Nadal, în 264 de meciuri jucate la turneele de Grand Slam. Prima oară, el s-a retras în 2010, în aceeaşi fază a turneului de la Melbourne, în faţa lui Andy Murray. Spaniolul va rămâne lider mondial indiferent dacă Federer va câştiga sau nu turneul.

Marin Cilic  îl va întâlni, în penultimul act al competiţiei, pe britanicul Kyle Edmund, locul 49 ATP, care a trecut de bulgarul Grigor Dimitrov, locul 3 ATP, scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

În celelalte două sferturi de finală: Hyeon Chung (58 ATP) / Tennys Sandgren (97 ATP), Roger Federer (2ATP) – Tomas Berdych (20 ATP).