În urma primelor două meciuri au fost disputate pe noul stadion al Craiovei, proaspătul gazon a rămas cu avarii seriose. S-a ales praful de el, au comentat consilierii, care au cerut autorităţilor să le spună cine se face vinovat pentru fragilitatea stratului de iarbă şi cine se va îngriji, mai departe, de însănătoşirea acestuia.
Consilierii PNL au fost cei care au sesizat autorităţile locale cu privire la acest aspect. În plenul de ieri al CLM Craiova, la secţiunea întrebări şi interpelări, alesul local Flavius Sirop a întrebat reprezentanţii municipalităţii cine se face vinovat pentru faptul că gazonul a început să cedeze după numai două meciuri jucate. „Două meciuri s-au desfăşurat acolo şi s-a făcut praf. Se vede şi la televizor, au fost şi reportaje pe acest subiect, şi-au dat cu părerea trecătorii şi unii dintre oficiali. Vreau să întreb şi eu: cine se face vinovat pentru această stare a gazonului? Dacă este de vină cel care a efectuat lucrarea sau dacă noi suntem de vină, pentru că ne-am grăbit cu inaugurarea?”, a pus problema consilierul PNL, referindu-se la recepţia precipitată de care a avut parte noul stadion.
Când trebuia să se intre pe noul gazon
Autorităţile locale au fost interpelate, apoi, cu privire strict la modalitatea de folosire a stadionului. În acest sens, consilierul a întrebat municipalitatea dacă nu cumva documentaţia arenei cuprindea şi vreun termen expres de la care se dădea voie să se intre pe gazon. Termen de care ulterior nu s-a mai ţinut cont când s-a dat verde la joc şi, astfel, s-a ajuns la situaţia în care se găseşte acum gazonul. „Cumva nu am respectat noi termenul care ar fi fost stabilit prin caietul de sarcini?”, a dorit să ştie Sirop. Căutând o soluţie pentru reparaţii la arena de joc, acelaşi consilier a întrebat şi dacă există garanţie pentru gazon şi în ce condiţii poate fi activată de către Primăria Craiova.
Stratul de iarbă e în garanţie pentru 6 luni
Gazonul întâmpină probleme, a admis primarul Craiovei, dar nu unele foarte mari, ci la nivelul pe care le au şi alte stadioane din ţară. Reprezentanţii Primăriei au explicat însă că toate aceste deficienţe apărute în urma celor două partide se află în sarcina constructorului, SC Con-A SA, care urmează să le remedieze pentru o perioadă de 6 luni. „Dacă gazonul are nişte probleme – şi probabil că le are – sunt la nivelul la care am mai văzut şi la alte arene din ţară, iar acestea se află în sarcina constructorului. Gazonul are garanţie, ca şi tot stadionul şi ce este acolo, de 6 luni. Deci orice se strice se repară de către ei. Dacă sunt defecte minore se repară local, dacă sunt defecte majore, se schimbă cu totul”, a precizat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.
Stadionul beneficiază de o garanţie de 5 ani
Potrivit autorităţilor, o echipă de muncitori din partea constructorului SC Con-A se află la dispoziţia Primăriei Craiova pentru o perioadă de 6 luni, având sarcina de a remedia, pe loc, orice problemă care apare la nivelul gazonului. Reprezentanţii municipalităţii au explicat că firma de construcţii are această obligaţie strictă în ceea ce priveşte stratul de iarbă de pe suprafaţa de joc, precum şi remedierea deficienţelor care pot apărea la stadion. Dată fiind valoarea mare a investiţiei – 55 milioane de euro, complexul sportiv beneficiază, potrivit autorităţilor, de o garanţie de cinci ani, care a început să curgă din momentul semnării recepţiei de primire a lucrării. Dacă în acest termen apar probleme la nivelul constricţiei sau instalaţiilor, constructorul este cel obligat să facă reparaţiile, pe cheltuiala sa.