CS Afumaţi refuză onoarea de a juca pe „Ion Oblemenco”

0
897

Universitatea Craiova va disputa partida din optimile Cupei României pe arena din Berceni, care are 2.700 de locuri şi a găzduit meciul de la Euro 2011 under 19

Deşi oficialul Craiovei, Marcel Popescu, se declarase convins că adversara alb-albaştrilor din optimile Cupei României, CS Afumaţi, va accepta invitaţia de a juca meciul direct în Bănie, gruparea ilfoveană a refuzat acest lucru şi s-a orientat către o altă arenă din Ilfov, cea din Berceni, pe stadionul fostei echipe din Liga 2, ACS Berceni, acum desfiinţată. Programat la o oră care necesita un stadion cu instalaţie de nocturnă, ceea ce gruparea din Afumaţi nu posedă, meciul de marţi, 28 noiembrie, de la ora 18, se va desfăşura un un stadion de 2.700 de locuri, care dispune de două tribune şi o peluză şi pe care s-au desfaşurat meciuri de la Campionatul European de Fotbal under 19, organizat de România în anul 2011. Arena a mai găzduit un meci din Cupa României, în 2012: ACS Berceni – CFR Cluj 0-2. Aceasta a fost alegerea conducătorilor echipei ilfovene, refuzând astfel şansa de a fi a treia grupare care joacă pe noua arenă din Bănie, după Slavia Praga şi Juventus Bucureşti. Opţiunea oficialilor CS Afumaţi a contat atât pentru a da o şansă cât mai mare jucătorilor să obţină o calificare în următoarea fază a Cupei, dar şi pentru ca suporterii echipei să nu facă o deplasare aşa lungă.

„Meciul dintre CS Afumaţi şi prim-divizionara Universitatea Craiova, din optimile Cupei Romaniei se va disputa marţi, 28 noiembrie, cu începere de la ora 18, pe stadionul din Berceni. Federaţia Română de Fotbal şi televiziunile care deţin drepturile de transmitere a partidelor din optimile Cupei României au stabilit programul jocurilor în urma cărora se vor decide cele 8 echipe calificate în sferturile de finală ale competiţiei. Regulamentul prevede ca partidele din optimile şi sferturile Cupei României să se dispute în sistem eliminatoriu, pe terenul echipei de categorie inferioară, astfel că CS Afumaţi este clubul căruia îi revine responsabilitatea organizării întâlnirii cu Universitatea Craiova. Dat fiind interesul ridicat faţă de duelul CS Afumaţi vs Universitatea Craiova, FRF şi televiziunile au decis ca partida să se dispute în nocturnă, marţi, 28 noiembrie, cu începere de la ora 18. Stadionul din Afumaţi nu dispune de instalaţie de nocturnă, iar regulamentul prevede ca într-o astfel de situaţie meciul să fie organizat pe o arena din cea mai apropiată localitate care dispune de o astfel de facilitate. Astfel, pentru a permite cât mai multor suporteri afumăţeni să poată asista din tribune la superduelul cu Universitatea Craiova, din optimile Cupei, conducerea clubului şi cea a primăriei comunei Afumaţi au ales ca loc de desfăşurare a partidei stadionul din comuna Berceni, care beneficiază de nocturnă şi de o suprafaţă de joc impecabilă” e comunicatul clubului din Afumaţi.

Celelalte partide din optimile Cupei României se dispută după următorul program: 28 noiembrie, ora 14: Unirea Slobozia – CSMP Iaşi, ora 21: FC Botoşani – Viitorul; 29 noiembrie, ora 17:30: CS Mioveni – Gaz Metan, ora 20:30: Universitatea Cluj – Dinamo; 30 noiembrie, ora 14: Hermannstadt – Juventus Bucureşti, ora 17:30: Chindia Târgovişte – Astra Giurgiu, ora 21:30: ACS Poli Timişoara – FCSB.