Atenţie! „Prietenul tău poate fi un Loverboy!”

0
330

Dacă vremurile se schimbă, atunci nici traficanţii de persoane vii nu întârzie să se adapteze… Capcanele lor sunt mereu întinse, iar diferenţa dintre ele şi realitate este, uneori, greu de găsit. „Captura” – deşi gândul că „nu mi se poate întâmpla tocmai mie” vă linişteşte – poţi fi chiar tu.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) – Centrul Regional Craiova atrage atenţia, în aceste zile, asupra unei tehnici de recrutare a tinerelor de către reţelele de trafic de persoane, denumită metoda „prin îndrăgostire”. Aceasta este utilizată şi în România, de altfel ţara de origine, iar adolescenţii trebuie să fie informaţi cu privire la pericolele ascunse de actualele practici din comunitate. În consecinţă, până pe 18 octombrie a.c., ANITP Craiova implementează o campanie de informare denumită „Prietenul tău poate fi un Loverboy!”.

«Tehnica de recrutare a tinerelor de reţelele de trafic de persoane este denumită metoda „prin îndrăgostire”, iar cel care o practică este denumită de specialiştii structurilor de prevenire şi combatere a fenomenului ca “loverboy”», explică insp. de poliţie Daniela Ivănuş, coordonatorul Centrului Regional ANITP Craiova. Potrivit acesteia, în cadrul campaniei vor fi prezentate, în instituţiile de învăţământ din toată ţara, în special în licee, diferite cazuri ale unor victime ale acestor “loverboys”. Totodată, va fi prezentat şi filmul “Loverboy”, regizat de Cătălin Mitulescu, inspirat din mai multe poveşti reale ale victimelor traficului de persoane.

«Apreciem iniţiativa realizării unui film românesc, recunoscut la nivel internaţional, care atinge această problematică în contextul diversificării informaţiilor adresate tinerilor, întrucât această problemă este una la nivel naţional şi internaţional, existând din ce în ce mai multe astfel de cazuri. Tinerele trebuie să fie informate şi să realizeze primejdiile unei relaţii cu un “loverboy”», atenţionează insp. de poliţie Daniela Ivănuş.