Fajic şi Dimitrov, noutăţile Ştiinţei

0
294

Atacantul bosniac de 30 de ani vine liber de contract din liga a doua chineză, iar fundaşul dreapta de 28 de ani a fost adus pe 50.000 de euro de la FC Botoşani

2Campania de achiziţii a Universităţii Craiova continuă cu jucători experimentaţi, despre care conducerea pretinde că vor fi titulari. Gruparea din Bănie a adus un fundaş dreapta cu CV, bulgarul Radoslav Dimitrov, de la FC Botoşani. Profitând că jucătorul de 28 de ani intrase în ultimele 6 luni de contract cu moldovenii, Universitatea l-a achiziţionat doar cu 50.000 de euro, plus 10 procente dintr-un eventual viitor transfer. Cei de la Botoşani l-au cedat, ţinând cont că nu prea mai au şanse la play-off, iar în vară l-ar fi pierdut gratis şi între timp i-ar fi plătit şi contractul, de 6.000 de euro pe lună. Acelaşi salariu îl va primi Dimitrov şi la Craiova, el semnând un contract pe doi ani şi jumătate. Dimitrov este un fundaş pe stilul lui Bogdan Vătăjelu, nu le fel de tehnic, dar mai rapid şi cu aceeaşi eficienţă la capitolul centrări. El va evolua în banda dreaptă, fapt care-i permite lui Briceag să treacă fundaş stânga, pe piciorul său de bază. De când a venit la FC Botoşani, acum un an şi jumătate, Dimitrov a evoluat în 33 de meciuri şi a marcat un gol. Tot o reuşită are bulgarul şi pentru naţionala ţării sale, contra Maltei, în urmă cu 3 ani, el strângând 4 selecţii în total. Dimitrov este al treilea bulgar al Universităţii Craiova, alături de Apostol Popov şi Hristo Zlatinski.

Calitatea lui Fajic: lovitura de cap

Un alt jucător care s-a înţeles cu Universitatea Craiova este atacantul bosniac Nusmir Fajic. În vârstă de 30 de ani, pe care îi va împlini chiar astăzi, vârful a jucat în ultimul sezon în liga secundă din China, la Xianjiang Tianshan Leopard. Fajic este genul de atacant gen Pena, masiv, fără posibilităţi tehnice, unica sa calitate fiind lovitura de cap, cu acest procedeu marcând majoritatea golurilor. La chinezi, Fajic a avut 9 reuşite în 21 de meciuri. Fajic vine în Bănie din postura de jucător liber de contract şi va primi un salariu de 8.000 de euro pe lună, el semnând un contract pe un an şi jumătate cu Universitatea.

Fajic a evoluat mai multe echipe, cifrele sale pe fiecare sezon fiind: în 2010-2011, 14 goluri în 24 de meciuri la Travnik (Bosnia); 2011-2012, 20 de goluri în 34 de meciuri la Mura (Slovenia); 2012-2013, 5 goluri în 15 meciuri la Mura (Slovenia); 2013-2014, 16 goluri în 31 de meciuri la Maribor (Slovenia); 2014-2015, niciun gol în 4 meciuri la Maribor şi 1 gol în 8 meciuri la Dinamo Minsk (Belarus); 2015-2016, în gol în 6 meciuri la Vitez (Bosnia) şi 9 goluri în 21 de meciuri în China.

Pe Fajic, managerul general al Universităţii, Marcel Popescu, îl compară cu fostul atacant de la Steaua şi CFR Cluj, Pantelis Kapetanos: „E un nouar, un pivot, un jucător capabil să valorifice toate baloanele. A jucat ultima dată în China. Dacă ar fi să-l comparăm cu un atacant care a jucat în Liga 1, Fajic ar fi Kapetanos. Noi aducem des mingea în careu, dar şi ratările sunt spectaculoase”.

Bucurică e următorul pe listă

Următoarea mutare a Craiovei ar putea fi aducerea lui al doilea fundaş stânga, ca rezervă pentru Briceag, numele pronunţat de Marcel Popescu încă de la reunirea lotului fiind cel al lui Bogdan Bucurică, de la Concordia Chiajna. În vârstă de 32 de ani, Bucurică este un fundaş asemănător cu Dimitrov, ofensiv, bun la serviciu şi dispus la efort.