Supraveghere video şi la Evaluarea Naţională

0
314

Examenul de evaluare naţională, susţinut de elevii din clasa a VIII-a, se va desfăşura din acest an sub supraveghere video şi pentru organizarea acestuia vor fi luate toate măsurile „validate în acest an la bacalaureat”.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au precizat că este necesar să se monteze camere video şi la elevii din gimnaziu întrucât „oamenii din sistem” trimit ministerului „semnale că de multe ori rezultatul poate fi viciat”.

În acest an s-au folosit pentru prima dată camere video la bacalaureat fiind înregistrate cele mai slabe rezultate din ultimele două decenii: peste o sută de mii de absolvenţi picaţi în prima sesiune, alţi aproape o mie eliminaţi pentru copiat şi şcoli fără nici un candidat admis. Nici cea de a doua sesiune nu a schimbat procentul de promovare a acestui examen. 72.000 de elevi nu au obţinut note de trecere, iar alţi 19.000 s-au înscris, dar nu s-au mai prezentat. Şi la nivelul judeţului Dolj, rezultatele au fost foarte slabe. Din cei 3098 de candidaţi prezenţi au promovat doar 399.