Penitenciarul Craiova oferă forţă de muncă de până la 400 de deţinuţi

0
1393

pmsNu mai puţin de 400 de deţinuţi de la Penitenciarul Craiova sunt pregătiţi să muncească în diverse domenii de activitate. Închisoarea pune la dispoziţie forţă de muncă specială pe perioade de timp determinate (1 – 12 luni) în condiţii avantajoase şi cu un număr variabil de persoane, în funcţie de nevoile angajatorului.

Deţinuţii sunt gata să muncească în domeniul construcţiilor industriale şi civile, rutiere şi feroviare, să participe la lucrări în agricultură, confecţionare încălţăminte – servicii de coasere manuală a încălţămintei, ambalat confecţii textile, confecţionare de mobilier lemn, munci necalificate (recuperarea deşeurilor şi reciclarea acestora, lucrări de curăţenie, manipulat materiale).

Folosirea forţei de muncă speciale poate asigura cea mai eficientă soluţie pentru societăţile care doresc stabilitate şi rentabilitate în activităţile desfăşurate.

Printre avantaje se numără asigurarea unui număr constant de persoane private de libertate pe toată durata derulării contractului, atât în interiorul penitenciarului, cât şi în exteriorul acestuia; asigurarea spaţiilor pentru amplasarea utilajelor în vederea confecţionării produselor (folosind persoane private de libertate la muncă); negocierea tarifelor în funcţie de complexitatea lucrărilor efectuate; folosirea la muncă a deţinuţilor nu implică încheierea unor contracte de muncă cu persoanele private de libertate, ci doar încheierea unui contract de prestări servicii între societate şi unitatea penitenciară; scutirea de la plată a obligaţiilor faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate, fond de şomaj; oprirea procesului de producţie, la solicitarea angajatorului, pe anumite perioade de timp, din cauze obiective, fără ca aceasta să atragă cheltuieli suplimentare din partea societăţii; siguranţă asupra materiilor prime, materialelor, uneltelor şi utilajelor folosite în procesul tehnologic, neexistând riscul sustragerii acestora.

Paza persoanelor private de libertate, asigurată de penitenciar

Paza persoanelor private de libertate şi hrana acestora sunt asigurate de penitenciar. De asemenea, supravegherea şi coordonarea lucrărilor sunt asigurate de către personalul propriu în colaborare cu reprezentanţii societăţii angajatoare. „Serviciile oferite adaptate nevoilor specifice activităţilor desfăşurate, precum şi sistemul de lucru simplu (contract de colaborare, facturi şi situaţii de lucrări) sunt argumente pentru care sperăm ca angajatorii să aleagă unitatea noastră ca partener pe termen lung”, a declarat subcomisar Marian Gînjoveanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Craiova.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la sediul unităţii penitenciare din Craiova, strada „Vasile Alecsandri” nr. 89, telefon 0251/430.436, fax 0251/563.595, e-mail pcraiova@anp.gov.ro.