În mandatul 2012-2016: O ultimă şedinţă a Consiliului Judeţean Dolj

0
364

Consilierii judeţeni s-au întâlniri ieri, în cadrul ultimei şedinţe din mandatul 2012-2016. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa a trecut în revistă realizările pe care le-a avut administraţia judeţeană şi le-a mulţumit consilierilor de buna colaborare pe care a avut-o cu aceştia. S-a discutat şi despre noua conducere a SCDLP, şi despre drumurile comunale dar şi despre alte proiecte.sedinta cj

          „Nu se putea face nimic fără contribuţia şi efortul dumneavoastră. Dacă am realizat ceva, am realizat împreună…”, a spus Ion Prioteasa. O parte dintre consilieri se vor reîntâlni, după alegerile locale din luna iunie, aşa că, multe  dintre proiectele aflate în desfăşurare vor fi reluate şi rediscutate  de aleşi şi în mandatul viitor.

         23 de proiecte dintre care unul peste ordinea de zi au fost votate în unanimitate de consilierii judeţene. S-a făcut o rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli la Muzeul Olteniei, pe anul 2016 şi s-a aprobat bugetul la Şcoala Gimnazială Specială „Sf Mina”, pe anul 2016. S-a stabilit şi mandatarea împuternicitului judeţului Dolj la SC Compania de Apă „Oltenia” SA pentru a vota materialele supuse aprobării în adunarea generală ordinară din 30 mai 2016.

         Consilierul judeţean Marian Irinei a ridicat problema auditului de la S.C. Lucrari Drumuri şi Poduri Dolj, concluziile acestui control şi informaţii recente despre ocuparea postului de director la societatea respectivă. „Aţi trimis un audit al Consiliului Judeţean la SCLDP. Aş dori să ştiu ce a găsit auditul şi când s-a stabilit perioada de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiei de director acolo”, a întrebat Irinei. Răspunsul a venit imediat…”raportul este aproape finalizat şi va fi trimis spre consultare…”.

            Marian Irinei, un consilier mereu alături de oameni,  a făcut din nou apel la preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa să găsească o soluţie pentru drumul care străbate comuna Terpeziţa, un drum care arată foarte rău şi care pune în dificultate locuitorii acelei comune, dar mai ales elevii care se duc pe ploaie la şcoală. „Din păcate acela e un drum comunal şi noi, Consiliul Judeţean nu prea avem cu ce să ajutăm. Este vorba de 8 km de drum. Este treaba primarului…Nu se poate face decât fie din taxe şi impozite locale dar care sunt foarte reduse sau din fonduri europene…”, a explicat Ion Prioteasa.