Piţurcă reface catalogul pentru Franţa

0
357

Selecţionerul trebuie să încropească un „unsprezece” care să ne menţină cu şanse de calificare şi după meciul de mâine seară

Norocul proverbial al lui Piţurcă pare să se fi evaporat, selecţionerul pierzând aproape o echipă întreagă în pregătirile pentru primele meciuri oficiale din această toamnă. Mutu şi Tamaş suspendaţi pentru indisciplină, Sânmărtean şi accidentat nu au fost luaţi în calcul din start, dar problemele au continuat pentru echipa naţională. Radu Ştefan a ieşit şi el din schemă chiar înaintea meciului cu Luxemburg, în timpul căruia Galamaz s-a accidentat, iar Torje a acumulat „galbenul” care-l exclude pentru confruntarea cu Franţa. În plus, Marica are şi el probleme, aşa că Piţurcă nu prea mai are variante pentru un „unsprezece” competitiv la inaugurarea „Naţional Arena” împotriva „cocoşilor” lui Blanc. După ce Moţi a fost prima convocare-supliment, un alt dinamovist, Luchin, a fost adus ieri să completeze grupul pentru meciul de mâine seară. Raţ şi Cociş se resimt şi ei, acuzând anumite accidentări, însă în condiţiile atâtor absenţe l-au asigurat pe Piţurcă că se poate baza pe ei în cel mai important meci al anului pentru naţionala noastră. O veste bună este revenirea lui Săpunaru, care şi-a ispăşit suspendarea în Luxemburg şi recuperarea lui Goian, care a riscat şi în meciul trecut intrând din primul minut. „Tricolorii” au fost supuşi, imediat după meciul cu Luxemburg unei terapii de ultimă generaţie, folosită şi de Manchester United, care constă în dizolvarea unor cristale minerale în nişte cuve de apă, în care jucătorii trebuie să stea câteva zeci de minute cu picioarele. Terapia transminerală contribuie la refacerea echilibrului mineral din organismul sportivilor. Pentru jocul de mâine cu Franţa, care va inaugura „Naţional Arena”, mai sunt disponibile 6.000 de bilete, care pot fi achiziţionate de pe site-ul biletefotbalonline.ro.

***

Echipa de absenţi a României: Lobonţ – Tamaş, Papp, Galamaz, Radu Ştefan – Chivu, Rădoi, Sânmărtean – Torje, D. Niculae, Mutu.

Echipa probabilă de mâine seară: Tătătuşanu – Săpunaru, Goian, Chiricheş, Raţ – Nicoliţă, Ov. Petre (Bourceanu), Cociş, Tănase – Bucur, Marica (Mazilu).

 

Clasamentul grupei D

1. Franţa 7 5 1 1 11-3 16p
2. Bosnia 7 4 1 2 10-7 13p
2. Belarus 8 3 3 2 6-4 12p
4. România 7 3 2 2 10-6 11p
5. Albania 6 2 2 2 4-6 8p
6. Luxemburg 8 0 1 7 1-15 1p

Meciurile rămase:

6 septembrie: România – Franţa, Bosnia – Belarus; Luxemburg – Albania.
7 octombrie: Bosnia – Luxemburg; România – Belarus; Franţa – Albania.
11 octombrieAlbania – România; Franţa – Bosnia.