PNL : Recuperarea prejudiciilor de la corupţi, sursă bună pentru creşterea indemnizaţiilor mamelor

0
332

Vicepreşedintele PNL Cristina Pocora critică afirmaţiile premierului Dacian Cioloş pe tema lipsei fondurilor pentru majorarea alocaţiei mamelor, indicând drept sursă de finanţare recuperarea integrală a prejudiciului din dosarele de corupţie.

”O sursă bugetară avută în vedere atunci când am formulat amendamentele o reprezintă bugetul naţional, iar dacă vorbim despre cum colectăm mai mulţi bani la buget pentru a finanţa proiecte strategice pentru România – ca de exemplu creşterea demografică – atunci o sursă bună ar putea fi reprezentată de recuperarea integrală a prejudiciului din dosarele de corupţie. Sunt foarte mulţi bani acolo, iar ANAF şi Guvernul ar trebui să se concentreze pe recuperarea lor. Sunt convinsă că se pot adopta foarte repede reglementările necesare, astfel încât recuperarea prejudiciilor să se facă mai rapid şi banii să fie folosiţi în mod real pentru dezvoltarea României”, se arată într-un comnicat remis MEDIAFAX ieri.

Pocora susţine că măsurile de combatere a deficitului demografic trebuie să fie o prioritate, fiind obligatorii şi urgente, la fel ca şi angajamentul de 2% din PIB pentru Apărare, contribuţia la pensiile private sau respectarea angajamentului de deficit de 3%. ”Populaţia României a ajuns la nivelul anului 1966. Practic, în fiecare an din ultimii 50, potrivit statisticilor, două mici oraşe au dispărut de pe teritoriul ţării. În plus, tinerii (0-14 ani) sunt depăşiţi de populaţia de peste 65 de ani (vârsta de pensionare), declin care a fost etichetat de specialişti drept ”iarna demografică”. În aceste condiţii, sistemul de pensii şi cel de sănătate au intrat, deja, în colaps”, argumentează ea.

Pocora explică faptul că dublarea alocaţiei pentru copii a fost doar o etapă şi trece în revistă amendamentele adoptate de Comisia de muncă la începutul lunii martie. ”Creşterea natalităţii are nevoie, însă, de mai mult. În cadrul Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, am propus: eliminarea plafonului maxim de 3400 lei/lună al indemnizaţiei pentru creşterea copilului impus până acum, acordarea indemnizaţiei până când copilul împlineşte vârsta de 2 ani…, rezumă deputatul PNL măsurile aflate pe ordinea de zi a deputaţilor miercuri.