Noul inspector general al învăţământului doljean şi-a prezenta programul

0
405

Venită de curând la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, după ce a ocupat, până în primăvară, postul de inspector general adjunct, prof. Lavinia Elena Craioveanu a fost de acord să-şi prezinte o parte din programul său pe perioada mandatului. A reieşit că vrea să păstreze trendul ascendent al rezultatelor obţinute la examenele naţionale (Evaluare şi Bacalaureat), să implementeze programe de dezvoltare şi să combată abandonul şcolar.

Lavinia Elena Craioveanu

În urmă cu două săptămâni, prof. Lavinia Elena Craioveanu a fost numită, interimar, la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Pentru început, vrea să se asigure că anul şcolar 2015/2016, care se apropie, va găsi şcolile doljene în regulă. „Vreau să mă asigur că vor fi întrunite toate condiţiile pentru elevi. Avem 194 de unităţi de învăţământ de stat cu personalitate juridică, cu 389 de structuri, în care învaţă 16.655 de elevi şi 93.477 de preşcolari, la care se adaugă 13 instituţii particulare de învăţământ. În perioada 1-7 septembrie se desfăşoară un control la toate unităţile şcolare, printr-un Ordin al Prefectului de Dolj, în cadrul căruia vor fi verificate stadiul reparaţiilor/modernizărilor/reabilitărilor spaţiilor de învăţământ, inclusiv cele destinate depozitării produselor din Programul „Cornul şi laptele”. Este urmărit şi modul în care se face igienizarea”, a precizat Lavinia Elena Craioveanu.

„Vreau să duc mai departe trendul ascendent”

În ultimii ani, Inspectoratul Şcolar Judeţean a înregistrat rezultate importante la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat, creşterea fiind demnă de laudă. „Este un trend ascendent, pe care vreau să-l duc mai departe şi vorbesc aici şi de Olimpiadele şi concursurile şcolare. Vom continua parteneriatul cu Universitatea din Craiova, vom sprijini Centrul de Excelenţă, iar, dacă vorbim despre acesta din urmă, vă pot spune că, luni, 31 august, am semnat un parteneriat cu Universitatea, conform căruia, la geografie, disciplină neinclusă în Centru de Excelenţă, elevii vor fi pregătiţi foarte bine. Există oferte de formare şi perfecţionare destinate cadrelor didactice, în cadrul Casei Corpului Didactic, astfel încât să avem profesori şi învăţători foarte bine pregătiţii, ceea ce, de fapt, avem şi în prezent”, a mai spus inspectorul general.

Diminuarea abandonului şcolar şi atragerea de fonduri europene, printre priorităţi

Abandonul şcolar reprezintă una dintre priorităţi: „Pe lângă creşterea performanţei şcolare, combaterea abandonului reprezintă o prioritate. Vom căuta metode de reducere a acestuia. De asemenea, vom încerca să creştem implementarea unor proiecte cu fonduri europene, în care Inspectoratul Şcolar Judeţean să fie principalul beneficiar. Îmi doresc să consolidăm şi colaborarea cu agenţii economici din regiune, care să se implice în susţinerea liceelor tehnologice. Nu în ultimul rând, colaborarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean va continua, fiindcă s-a dovedit că este benefică, fenomenul infracţional diminuându-se, atât ca amploare, cât şi ca gravitate”. Proiecte ambiţioase, pe care toată lumea le doreşte finalizate.