La Aeroportul Craiova: „Se impune ca lucrările de reabilitare a infrastructurii de mişcare să înceapă cât mai repede”

1
1960

Consilierii judeţeni au votat ieri, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind darea în administrare a Regiei Autonome Aeroportul Craiova a unei suprafeţe de teren necesară organizării de şantier pentru realizarea investiţiei „Reabilitarea infrastructură de mişcare Aeroport Craiova”. Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj a declarat cu această ocazie, înainte de a cere votul consilierilor, că se impune ca lucrările de reabilitare a infrastructrii de mişcare a Aeroportului Craiova să înceapă cât mai repede, pentru a se putea respecta termenul de finalizare a proiectului, în scopul reluării zborurilor, urmând ca pe viitor să se semneze şi alte contracte cu noi operatori, pe noi rute.

Şeful administraţiei doljene a mai spus că Aeroportul Craiova, prin contractul încheiat cu antreprenorul se obligă să pună la dispoziţia acestuia pe întreaga perioadă de execuţie a lucrărilor proiectului, de mai sus, un teren pentru organizarea de şantier. „Aeroportul Craiova ca urmare a implementării acestui proiect, solicită trecerea din administrarea Consiliului Judeţean Dolj în administrarea sa, a unui teren, în suprafaţă de 9447 metri pătraţi, aflat în domeniul public al judeţului Dolj, în vederea organizării de şantier, de către antreprenor, pe întreaga perioadă de execuţie a proiectului.”, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Investiţia este realizată cu finanţare europeană obţinută prin Programul Operaţional Sectorial „Transport” 2007-2013 şi vizează reabilitarea pistei de decolare-aterizare, reabilitare şi extinderea căilor de rulare şi a platformei de îmbarcare-debarcare, construirea unei reţele de canalizare pluvială şi a drenajelor aferente noilor suprafeţe de mişcare, precumşi modernizarea sistemului de balizaj, inlcusv a iluminatlui platformei de operare.

Marian Irinei

Schimb de replici între Irinei şi Alina Tănăsescu

           Consilierul judeţean Marian Irinei a spus că Aeroportul Craiova este un proiect emblematic al Consiliului Judeţean Dolj, pe care toţi consilierii îl susţin. „Un lucru cu care ne mândrim, nu este singurul. Sunt foarte multe investiţii de succes : Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, acum investiţiile care se fac la Spitalul Judeţean. Nu se pune problema să nu susţinem aceste proiecte,dar mai sunt şi alte lucruri pe care noi le trecem uşor cu vederea…”, a spus Marian Irinei. Acesta a intrat într-o polemică cu Alina Tănăsescu, vicepreşedintele CJ Dolj. Irinei spune că în satul Căciulatu, comuna Terpeziţia, pe care l-a vizitat recent, oamenii trăiesc în alte vremuri, că bătrânii se plâng mereu că au fost minţiţi, că ei nu îi mai văd pe politicienii care le-au cerşit votul şi care le-au promis vrute şi nevrute, nici pe primar nu l-au mai văzut la faţă de multă vreme, nu au la cine să se plângă. Uimit de sărăcia din zonă, Irinei le-a sugerat colegilor să mai treacă pe la Căciulatu, să nu îşi pună doar poze pe facebook.  Vicepreşedintele CJ Dolj, Alina Tănăsescu, fiind şi domnia sa o mică vedetă a facebook-ului s-a simţit şi a trecut la replici. Aceasta i-a spus consilierului Irinei că dacă s-ar fi dus cu ani în urmă la Terpeziţa ar fi fost şi mai uimit şi că în ultima vreme la Căciulatu lucrurile s-au schimbat. Irinei a trimis-o pe Alina Tănăsescu în locuri mai plăcute cum ar fi la Seaca de Câmp sau la Calafat, sugerând că vicepreşedintelui CJ Dolj pe acolo îi cam place să facă poze pentru facebook.

Mircea Dumitru

De la glume, la lucruri serioase

Directorul Aeroportului Internaţional Craiova, Mircea Dumitru a povestit în faţa consilierilor judeţeni şi ai mass mediei cum personalul de la Aeroport a salvat viaţa unui pacient polonez aflat în comă indusă, care era transportat din Grecia în ţara natală. Avionul în care se afla pacientul a aterizat de urgenţă,  piloţii aeronavei străine fiind nevoiţi să facă o escală la Craiova pentru că au constatat că au probleme cu tuburile de oxigen ce îl ţineau în viaţă pe pacient.

„Pe 12 iunie, ACC Bucureşti ne-a solicitat ca un avion care venea din Grecia şi mergea spre Polonia, la bord având un pasager aflat în comă indusă, să aterizeze de urgenţă pe pista de la Craiova. Buteliile de oxigen care erau în avion polonez aveau defecţiuni.  Am solicitat imediat echipajului de pe elicopterul SMURD care revenea dintr-o misiune să aterizeze lângă avion. Le-am patru butelii cu oxigen, două pe care le aveam în ambulanţa şi două din elicopter, medicii noştri au oprit buteliile lor pe care le-au reparat. Săptămâna trecută a venit curierul şi ne-a adus buteliile cu o scrisoare de mulţumire. Pacientul a fost salvat”, a povestit directorul Aeroportului Internaţional Craiova. Scrisoare a fost ulterior citită în integralitate de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. A fost de-a dreptul emoţionanţă şi onorantă pentru personalul Aeroportului Craiova.

1 COMENTARIU

  1. doamna ALINA,cind a-ti fost dv in sat CACIULAT,ca sa faceti diferenta,apoi, mergem din, rau in mai putin rau?! ginditiva inainte oricarei cuvintari ca le furati viitorul copilor dv sa nu afirm ca va taiati creanga de sub ,in ce stati cel mai mult timp!

Comments are closed.