Consecințele accidentelor pot fi grave: Tânăr „accidentat” pe trecerea de pietoni

0
883

Un tânăr care traversa regulamentar Calea București, în zona blocului S200, a fost „spulberat”, ieri, la prânz, de șoferul unui autoturism care nu i-a acordat prioritate de trecere. Poliția, ambulanța, dar și voluntari ai Crucii Roșii și-au făcut apariția la locul accidentului, victima fiind preluată și dusă la spital. Din fericire, a fost doar un scenariu pus la cale de oamenii legii în încercarea de a-i sensibiliza pe participanții la trafic cu privire la respectarea legislației și riscurile la care se expun dacă o încalcă.

Având în vedere faptul că neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente grave în judeţul Dolj, ieri, pe Calea București, din municipiul Craiova, poliţiştii rutieri împreună cu reprezentanţii Societăţii Studenților Mediciniști din Craiova (SSMC) şi voluntarii Filialei de Cruce Roşie Dolj au organizat o simulare a unui accident de circulaţie produs pe fondul neacordării de prioritate pietonilor.

Astfel, conform scenariului pus la cale de oamenii legii, un tânăr care traversa Calea București regulamentar, pe trecerea de pietoni, a fost lovit și rănit grav de un autoturism al cărui șofer nu i-a acordat prioritate de trecere. „Victima” impactului a primit primele îngrijiri la fața locului de la o echipă de voluntari ai Crucii Roșii, ulterior fiind preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. De asemenea, la locul accidentului a venit și un echipaj de polițiști de la Biroul Rutier Dolj, care au făcut măsurători.

„Prin aceasta acţiune poliţiştii și studenţii medicinişti urmăresc conştientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun daca nu adoptă o conduită preventivă în trafic. De asemenea, s-a avut în vedere şi sensibilizarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la consecinţele accidentelor rutiere produse în zona trecerilor de pietoni, având în vedere faptul că neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente în judeţul Dolj”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul proiectului “ROAD SAFETY” de la departamentul SCOPH al Societății Studenților Mediciniști Craiova ce își propune desfășurarea unei campanii împotriva şofatului iresponsabil și inițierea participanților la traficul rutier în acordarea primului ajutor în caz de nevoie.