Funcţionari de la Taxe suspectaţi de delapidare şi abuz în serviciu

1
524

Funcţionari ai Direcţiei de Taxe şi Impozite a Primăriei Craiova sunt suspectaţi de delapidare, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals. Informaţia a fost confirmată, ieri, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, unde s-a înregistrat cauza, după ce oamenii legii au ridicat mai multe documente şi au depozitat alte acte într-o cameră pe care au sigilat-o, din incinta unităţii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus, ieri, sigilarea unei camere din incinta Direcţiei de Taxe şi Impozite a Primăriei Craiova, care are sediul la Piaţa Centrală din municipiu. În camera respectivă au fost depozitate mai multe documente de interes pentru procurori, care urmează să fie ridicate pentru verificări, asta după ce poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj au ridicat alte acte contabile, atât în format electronic cât şi înscrisuri, car au fost duse la Parchet. Activitatea de ieri a fost desfăşurată într-un dosar în care se fac cercetări pentru delapidare, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals, fiind vizaţi mai mulţi funcţionari din cadrul unităţii. Reprezentanţii Parchetului n-au vrut să spună nici despre câţi funcţionari este vorba, nici perioada vizată, susţinând că ancheta este abia la început.

Crenguţa Lionte

“În baza unor informaţii pe care le-am primit, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări faţă de funcţionari din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite a Primăriei Craiova sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals, în legătură cu activitatea desfăşurată în cadrul instituţiei publice. În vederea documentării dosarului s-au efectuat acte procedurale, în sensul că, în această dimineaţă (n.r.-ieri dimineaţă) s-au ridicat mai multe înscrisuri de la sediul unităţii. În plus s-a dispus sigilarea unei încăperi unde au fost depozitate alte documente ce urmează a fi verificate. Cercetările sunt în fază incipientă şi se desfăşoară de către poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu sprijinul SRI Dolj şi a instanţei de judecată”, ne-a declarat Crenguţa Lionte, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Sorin Marcu

Directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite a Primăriei Craiova, Sorin Marcu, destul de relaxat, a declarat că a pus la dispoziţia organelor de cercetare toate documentele care i s-au solicitat. “Este vorba de o colaborare cu poliţiştii de la Investigarea Fraudelor. S-a pus sechestru pe unele documente, dar mai multe nu vă pot spune”, a precizat Sorin Marcu, susţinând că angajaţii instituţiei nu ar fi implicaţi în nici o ilegalitate.

Foarte probabil că va urma audierea angajaţilor unităţii şi studierea tuturor documentelor ridicate, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova susţinând că mai multe date cu privire la acest dosar vor fi date publicităţii la finalul cercetărilor.

 

1 COMENTARIU

  1. Sorine , tu esti , sincer , nevinovat in aceasta murdara poveste , ai doar o singura culpaa si ma surprinde , de ce nu ai formulat raspunsul la o petitie, asa cum , in prealabil, acceptasei !!?? Indirect, ai dat “unda verde” acestor cercetari si , din cate cunosc , iata ca ai si vom avea neplacute surprize , constatand ca nu e un caz singular si ca mult mai multe chitante ce se plateau la voi, fietaxe de timbru , fie alte taxe ce se achitau pentru instantele din Craiova , cineva – cine oare ? – a spus ca astfel de chitante nu se inregistreaza la aceste instante si se poate foarte usor ca ele sa intre in buzunarele unor functionari !! Nicu Pascu, stie foarte bine modalitatea si , saracul, a “sarit ca ars” , cand a vazut o astfel de procedura !! Acum , ramane ca – asa cum a spus si doamna Prim Procuror , sa se finalizeze cercetarile , chit ca se aude prin targ , de nicaiva tentacule ce ar merge chiar in …curtea IPJ Dolj !!

Comments are closed.