Craiova în vrie

0
350

 

FC Botosani – Universitatea Craiova  2-0

Au marcat: Acsinte 25, Batin 85

Stadion: Municipal, spectatori: 5.000

FC Botoşani: Lazar – Patache, Ngadeu, Tincu, Acsinte – Danci – Ivanovici (61 Ngankam), Vașvari, Croitoru, Martinus (78 Batin) – Hadnagy (87 Ianc). Antrenor: Leo Grozavu

Universitatea: Bălgrădean – Dumitraş, Acka, Izvoranu (16 Kay), Vătăjelu – Briceag, Madson, Mateiu (74 Herghelegiu), Băluță (56 Ivan) – Nuno Rocha, Bawab.. Antrenori: Sorin Cârțu, Emil Săndoi

Arbitri: Iulian Călin – Gabi Barjac, Daniel Hulubei.

Alb-albaştrii au pierdut la Botoşani după o nouă prestaţie modestă şi au ajuns la 5 meciuri la rând fără victorie

 

Alb-albaştrii sunt în vrie. Nu mai pot bate pe nimeni, nu-şi mai crează ocazii, nu mai joacă nimic de câteva etape. Înfrângerea de la Botoşani a venit în consecinţă. Trupa lui Cârţu şi Săndoi nu mai reuşeşte nici să se apere decent, iar de marcat nu poate fi vorba. Echipa care nu mai ştia să piardă până acum o lună nu mai ştie nici să obţină o remiză, ultimele 3 meciuri terminându-le în genunchi. Antrenorii le-au oferit noi şanse lui Băluţă şi Briceag, ieşiţi din calcule în rundele precedente, dar tinerii jucători n-au reuşit să aducă vreun plus. Bancu a fost şi el rezervă, pentru prima dată de la accidentarea groaznică suferită în toamnă, în Cupa României. Din start s-a cunoscut seara nereuşită a oltenilor, o dată cu pierderea lui Izvoranu. După câteva minute, gazdele au avut avantaj. Băluţă l-a faultat pe Ivanovici, deşi mai erau doi fundaşi care să-l blocheze şi tot Băluţă trebuia să coboare cu Acsinte când Botoşaniul a finalizat o fază care-i reuşise şi în Giuleşti. Craiova n-a avut reacţie şi nu avea să riposteze până la final, impotenţă rar întâlnită şi la o echipă retrogradată sau măcar debusolată. Deşi nu mai au presiunea unui obiectiv oficial, ci doar al unuia autoimpus, alb-albaştrii par copleşiţi de aşteptările fanilor, dărâmaţi de ştacheta pe care ei înşişi şi-au ridicat-o. Tot moldovenii au fost periculoşi, dar Bălgrădean a reparat o fază în care Acka, Madson şi Briceag s-au împotmolit la marginea careului mare. În ultimul minut, Batin a fost prea rapid pentru Madson şi a zburdat pe stânga până la gol. Universitatea pierde al doilea meci la rând în care are o prestaţie penibilă şi abordează finalul de sezon din postura de victimă sigură.

Cârţu: „De când am anunţat că vrem locul 3 am pierdut multe puncte”

Ca şi după meciul cu Braşovul, Sorin Cârţu a fost vehement la adresa jucătorilor săi, considerând de această dată că nu au respectat sarcinile tactice.  „La modul cum s-a jucat, Botoșaniul a meritat victoria. A arătat multă agresivitate. Noi am greșit la acea fază fixă, iar adversarul ne-a taxat. Rolurile erau stabilite, știau cei care trebuia să stea în zid. De asemenea, știau că se bate repede, cum s-a întâmplat și cu Rapidul. Au urmărit pe video faza, dar degeaba. Jucătorii trebuie să dea explicații în teren, meseria lor e fotbalul, trebuie să-și prezinte calitățile meci de meci. Ne îngrijorează situația de acum a echipei. Am întîlnit un adversar cu o agresivitate bună căruia nu i-am făcut față. Mă îngrijorează fazele fixe. Sunt surprins de neparticiparea domnului Băluță la faza primului gol sau a lui Bawab. Atât trebuia să facă domnul Băluță, să vină unde i-am spus. S-ar putea să fie dezamăgiți de neparticiparea în Europa, dar ei tot ar trebui să-și arate talentul pe teren. De când am anunțat că vrem locul trei, am pierdut mult prea multe puncte, unele pe greșeli individuale, altele din motive independente de noi“.”, a spus Sorin Cârțu. El a explicat și motivul pentru care nu l-a convocat pe Frăsinescu: ”Târnăcop e accidentat, la fel și Achim sau Curelea. Iar în locul lui Frăsinescu am ales alți jucători, pentru că a făcut multe greșeli”. Tehnicianul a izbucnit într-o serie de blesteme când a fost întrebat despre acuzele de blaturi de la meciul cu FC Braşov: ”Aşa cum zice Salam: cine a făcut blat să îşi ia sicrie și lumînări, iar cine acuză și nu are probe, tot sicrie și lumânări”.

Săndoi: „E îngrijorător că nu avem ocazii”

Şi Emil Săndoi a recunoscut superioritatea gazdelor, făcând aceeaşi referire ca şi Sorin Cârţu la faza din care s-a deschis scorul. Antrenorul a recunoscut că jocul echipei suferă, nereuşind să-şi creeze ocazii. „În primul rând, aș vrea să felicit gazdele. Noi am făcut greșeli de poziționare, am fost surprinși la acea fază fixă. Erau doi jucători care-și știau rolurile, care trebuia să blocheze acțiunea, dar nu au fost acolo. La golul doi la fel, o nouă greșeală de poziționare. Și, știți cum se spune, fotbalul greșeala așteaptă. Iar noi am greșit primii. Suntem într-o perioadă mai dificilă. De la acea decizia UEFA și motivația jucătorilor e posibil să fi scăzut. Din păcate suferim în joc. Nu reușim să împingem spre poarta adversă, nu avem posesie, nu surprindem nici pe contra-atac. În momentul de față nu avem un vârf gen pivot, care să protejeze, să aștepte oamenii. Este îngrijorător că nu ne-am creat faze de gol. Jocul nu mai are consistența dinainte. Vom încerca în etapele următoare să remediem problemele“.

Portarul Cristi Bălgrădean a declarat la final: „Noi n-aveam voie să cădem așa, dar trecem printr-o pasă proastă. La orice echipă sunt suișuri și coborâșuri. Nu am pierdut 19 meciuri la rând, iar acum avem 5 fără victorie. Astăzi am făcut greșeli toți. Suntem o echipă, toți pierdem, toți câștigăm. Vom lupta până la final. Ne așteaptă un nou meci greu, cu Iași, o echipă în formă, dar trebuie să ne revenim cât mai repede“.

Antrenorul gazdelor, Leo Grozavu a spus: „A fost o victorie frumoasă, obţinută împotriva unui oraş cu multă tradiţie. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru atitudine. Cunoşteam jocul Craiovei, am spus că este unul din adversarii pe care îi putem învinge. Ar fi o performanţă fantastică să jucăm în Europa, dar mai sunt patru jocuri de disputat, mai avem nevoie de măcar de cinci puncte”.