16 noi microîntreprinderi din Oltenia vor implementa proiecte în cadrul POR

0
324

Cele 16 contracte de finanţare au o valoare de 3,50 milioane de euro, dintre care 2,48 milioane de euro din finanţare nerambursabilă şi au fost semnate joi, pe 21 iulie, de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest, în calitate de organism intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.

Marilena Bogheanu

Şapte dintre aceste proiecte sunt din judeţul Dolj, cinci din judeţul Vâlcea, trei din Gorj şi unul din judeţul Mehedinţi. Acestea se adaugă celor 110 proiecte aflate deja în implementare la nivelul regiunii în cadrul Axei prioritare 4 – „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional si local”, domeniul de intervenţie 4.3 – „Sprijinirea dezvoltării microintreprinderilor”. Contractele semnate au ca obiective achiziţionarea de echipamente şi tehnologii noi, moderne pentru activitatea de producţie, construcţii sau prestări servicii, achiziţionarea de sisteme IT, precum şi construirea sau modernizarea spaţiilor de producţie în domenii precum: prelucrarea fierului, producţie video şi multimedia, catering, servicii medicale, tehnologia informaţiei, profile PVC, prelucrări metalice, producţie ambalaje.

„Din acest moment, începe munca echipelor de implementare a proiectelor. Din partea noastră vor beneficia de tot sprijinul necesar în a duce la bun sfârşit activităţile propuse, astfel de investiţii fiind binevenite în această perioadă dificilă pentru mediul de afaceri din regiune”, a declarat Marilena Bogheanu, director ADR-SV Oltenia. La nivelul regiunii Sud Vest Oltenia, se află în derulare un număr de 242 de proiecte, care acoperă toate domeniile Programului Operaţional Regional, respectiv dezvoltare urbană, sănătate, servicii sociale, situaţii de urgenţă, sprijinirea mediului de afaceri local şi regional, turism şi patrimoniu naţional. Valoarea finanţării nerambursabile aferentă acestora este de  peste 388 milioane euro.