Lovitura de graţie! Timişoara – din sezonul 2012-2013, în liga a III-a

0
312

Pe 2 iunie, după anunţul care a şocat România, prin care se respingea licenţa clubului FC Timişoara, liga2.ro a anticipat corect consecinţele mult mai grave pe care le va avea divizarea operată de finanţatorul Marian Iancu, prin care a mutat datoriile echipei de fotbal pe o altă societate.

Ieri, UEFA a confirmat că, în urma deciziei TAS, FC Timişoara îşi pierde continuitatea calităţii de membru afiliat şi timp de trei ani nu poate depune dosar de licenţiere, ceea ce înseamnă că nu va putea promova în Liga 1, ba mai mult, nici măcar nu va putea rămâne în Liga 2, deoarece din sezonul 2012-2013 licenţierea devine condiţie obligatorie şi pentru eşalonul secund, astfel că, indiferent de locul ocupat la finalul sezonului viitor, FC Timişoara va fi retrogradată în liga a III-a.

În comunicatul postat pe site-ul său oficial, UEFA se referă doar la competiţiile pe care le organizează, însă pe cale de consecinţă FC Timişoara nu poate participa nici în competiţiile interne pentru care licenţierea este obligatorie.

Bănăţenii pot rămâne în Liga 2, doar dacă Federaţia Română de Fotbal va renunţa la licenţierea cluburilor la acest nivel.