Remiză „made in China”

0
298

Universitatea a terminat la egalitate, scor 2-2, cu formaţia FC Shanghai East Asia, pregătită de celebrul Sven Goran Eriksson

Universitatea Craiova s-a întors după un an pe terenul pe care trecea de georgienii de la Zugdidi, dar fără autorul febulosului gol de atunci, Viorel Ferfelea. De fapt, pe terenul 4 de la Kaza Palazzo doar Silviu Izvoranu a mai rămas dintre titularii din Liga a II-a pentru a întâlni echipa lui Sven Goran Eriksson, FC Shanghai East Asia. Un adversar destul de modest, pentru care jucătorii chinezi sunt în stadiul de pricepere al fenomenului, dar cei câţiva străini, inclusiv doi brazilieni, dau ceva consistenţă jocului asiaticilor. Lipsită de tripleta plecată la naţională, Bălgrădean-Dumitraş-Vătăjelu, Universitatea a suferit doar din princina absenţei primilor doi. Asta pentru că Briceag a făcut un meci foarte bun, marcând şi primul gol, cu un şut precis la colţul lung după o acţiune pe stânga, însă substitutele lui Bălgrădean şi Dumitraş, Brac şi Achim, au egalat practic pentru oaspeţi. Achim a pasat la limită către propriul goal-keeper, talonat de suedezul Hysen, iar Brac a degajat chiar în compatrioul lui Sven Goran Eriksson, mingea sărind în poartă. Alb-albaştrii au avut probleme în a-şi crea ocazii în continuare, până când au apărut pe teren Băluţă şi Ivan, care au impulsionat atacul prin incisivitatea lor, cei doi ratând şi cele mai mari şanse de 2-1. Numai că pe fondul dominării oltene, a venit al doilea gol al chinezilor, pe fondul ezitărilor ale fundaşilor în mijlocul careului. Egalarea a venit în prelungiri, Brandan transformând un penalty obţinut datorită insistenţei lui Băluţă, care a făcut presing la stoperii adverşi şi a fost faultat după recuperarea mingii.

Universitatea a evoluat ieri în formula: Brac (46 Straton) – Achim, Frăsinescu (75 Kay), Izvoranu (75 Acka), Briceag – Mateiu, Madson (’87, Varga), Brandan, Târnăcop (56 Băluţă) – Bawab, Herghelegiu (59 Ivan). S-au remarcat: Brandan, Frăsinescu, Ivan, Briceag şi Băluţă. „Iarăşi am luat un gol aiurea, caracteristic pentru noi. Trebuia să câştigăm, am avut mai multe ocazii, iar la sfârşit era să şi pierdem. Şi golul doi ar putea fi trecut la categoria goluri facile, am tratat fazele superficial. Nu ştiu şi nu vreau să vorbesc peste Liga Europa. Primul obiectiv al nostru este de a ne face punctele necesare să rămânem în Liga I, pe urmă, vedem noi ce va mai fi” a spus Sorin Cârţu la final. Următorul amical al Craiovei este mâine, cu polonezii de la Jagiellonia Bialstok.

Brandan: „E obositor să jucăm aşa des, dar ne descurcăm”

La finalul partidei, căpitanul Pablo Brandan a declarat: „Sperăm să începem bine campionatul şi ce probleme au alţii ne interesează mai puţin. Suntem foarte atenţi aici ce facem în fiecare zi să ajungem într-o formă cât mai bună la meciul cu Pandurii. Astăzi am avut puţin noroc pe final, când am egalat din penalti, dar echipa a arătat bine, important e că nu sunt accidentări. Este greu în această perioadă de pregătire în care jucăm odată la două zile, Achim şi Briceag au jucat chiar şi ieri şi au jucat foarte bine. O să îi încurajez mai mult. Nu am avut emoţii la penalty, fiindcă nu mă gândeam că joc împotriva lui Eriksson şi apără portarul nu antrenorul. Cred că echipa merita mai mult. Nu ştiu dacă rămân din vară, să vedem. Important e că am până la vară contract şi trebuie să muncim până atunci”.

Pandurii i-au spionat în bloc pe craioveni

La meciul dintre Universitatea Craiova au asistat jucătorii şi oficialii echipei Pandurii, adversarul din prima etapă a returului al trupei lui Cârţu şi Săndoi. Staff-ul gorjenilor a repurtat deja o victorie asupra celui din Bănie, într-un meci amical disputat pe un teren din apropiere, deşi Universitatea old-boys l-a avut în teren pe Gică Craioveanu. „Nu am avut portar, din cauza asta am mâncat bătaie, dar ne vor răzbuna băieţii în prima etapă” a declarat Craioveanu, sosit şi el de curând în Antalya. Pe lângă o pleiadă de impresari şi oameni de fotbal, la amicalul de ieri a asistat şi selecţionerul echipei de tineret a României, Cristi Dulca. Pe lângă jucătorii remarcaţi în acest joc, Dulca s-a arătat impresionat de câţiva suporteri ai Craiovei veniţi tocmai la Mediterana să-şi vadă favoriţii.