Romtelecom, primul operator telecom care lansează o soluţie GPS de monitorizare prin satelit

0
390

Începând cu luna iulie 2011, orice client companie îşi poate monitoriza flota de maşini utilizând soluţia GPS de urmărire prin satelit oferită de Romtelecom Business Solutions, reducându-şi astfel costurile şi crescându-şi nivelul de productivitate.

Monitorizarea prin GPS este o soluţie completă pentru urmărirea flotelor de maşini ale clienţilor companii, care include un modul de monitorizare instalat pe fiecare dintre autovehicule, o conexiune de date şi o aplicaţie web. Conexiunea de date este furnizată de COSMOTE România. “Această nouă soluţie Romtelecom, care se adresează în principal companiilor de transport sau celor care deţin o flotă de maşini, va aduce acestora beneficii imediate şi relevante  pentru o mai bună gestionare a cheltuielilor. Mai precis, această soluţie va creşte productivitatea afacerilor clienţilor, va duce la reducerea consumului de carburant cu aproximativ 20%, în timp ce, conform estimărilor noastre, costurile cu orele suplimentare vor fi mai mici şi, de asemenea, va fi asigurată o administrare mai eficientă a flotei de maşini. Beneficiile au fost deja testate de Romtelecom care se află în plin proces de implementare a acestei soluţii în cadrul propriei flote  de maşini”, a declarat George Makowski, Director Executiv Comercial, Segment Business, Romtelecom.

Urmărire în timp real pe hartă

Printre opţiunile oferite prin intermediul acestei soluţii se numără: urmărire în timp real pe hartă, hărţi detaliate, stocare nelimitată a datelor pentru cel puţin 24 luni, urmărirea unei singure maşini  sau a unui grup de autovehicule, istoricul călătoriei, rapoarte şi alerte. Instalarea unui modul GPS costă 10 Euro (fără TVA), iar abonamentul pentru soluţia de urmărire este 9 Euro/lună, fără TVA, pentru contractele semnate pe 2 ani. Abonamentele pentru contractele semnate pe 1 an sunt de 14,5 Euro/lună, fără TVA. Tariful lunar pentru conexiunea de date la nivel naţional este de aproximativ 1,5 Euro, fără TVA, în funcţie de volumul de trafic, aceasta fiind tarifată de COSMOTE Romania.