Şefului Clinicii de Hematologie de la Spitalul Filantropia din Craiova rămâne în arest la domiciliu

0
546

Magistraţii Tribunalului Dolj au respins, ieri, cererea şefului Clinicii de Hematologie de la Spitalul Filantropia din Craiova, medicul Daniel Gabriel Găman, de înlocuire a măsurii arestării la domiciliu cu controlul judiciar. Medicul a fost trimis în judecată pe 15 iulie a.c., pentru trafic de influenţă, după ce a fost prins cu o şpagă de 500 de euro pe care o ceruse pentru a aranja o pensionare medicală.

Judecătorii Tribunalului Dolj au menţinut, ieri, arestul la domiciliu faţă de şeful Clinicii de Hematologie de la Spitalul Filantropia din Craiova, medicul Daniel Gabriel Găman, respingând cererea acestuia de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura mult mai blândă a controlului judiciar. “Respinge cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar ca nefondată. Respinge cererea inculpatului privind părăsirea imobilului în care execută măsura arestului la domiciliu ca nefondată. Menţine măsura arestului la domiciliu a inculpatului Găman Gabriel Dragoş dispusă prin încheierea nr.87 din 20.06.2014 a Tribunalului Dolj. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore cu privire la măsura preventivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu, 11.08.2014”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.

Reamintim că Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, medicul Daniel Gabriel Găman a fost denunţat, pe 10 iunie a.c. de o femeie (S.G.) care a mers la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj şi le-a povestit ofiţerilor că, pe 28 aprilie a.c., medicul Gabriel Dragoş Găman, şeful Clinicii de Hematologie de la Spitalul Municipal „Filantropia” din Craiova îi ceruse, iar ea îi înmânase, 500 de euro pentru a interveni la un medic de la Comisia de Expertiză Medicală din cadrul unităţii medicale, în vederea soluţionării favorabile a dosarului de pensionare medicală a mamei sale. Acum, la începutul lunii iunie, când s-a dus să vorbească cu el, medicul i-a cerut încă 500 de euro, după cum a povestit femeia, susţinând că prima tranşă de bani nu a fost suficientă. Odată primit denunţul femeii, ofiţerii anticorupţie au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind înregistrat dosar de cercetare penală. Ulterior, pentru că s-au confirmat declaraţiile femeii, oamenii legii au pus la punct detaliile prinderii în flagrant a acestuia. Joi, 19 iunie a.c. conform înţelegerii prealabile, denunţătoarea s-a prezentat la cabinetul medicului Găman, i-a înmânat acestuia suma de 500 de euro, bancnotele fiind în prealabil marcate criminalistic, şi imediat ce medicul a primit banii şi-a făcut apariţia echipa operativă. Medicul a fost ridicat şi dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, apoi a fost reţinut pe 24 de ore. O zi mai târziu, Tribunalul Dolj a dispus faţă de el măsura arestării preventive, iar pe 15 iulie a.c. s-a înregistrat la instanţă dosarul în care medicul a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 2 septembrie a.c.