Facultatea de Agricultură şi Horticultură din Craiova atrage tot mai mulţi studenţi

0
981

Absolvenţii de clasa a XII-a care îşi doresc să se specializeze în sectorul agro-alimentar sau în domeniul protecţiei mediului au posibilitatea să se înscrie în această perioadă la una din specializările Facultăţii de Agricultură şi Horticultură din Craiova.

Înscrierile au început pe 14 iulie şi se vor încheia pe 26 iulie, iar admiterea se face pe bază de dosar. Pentru anul universitar 2014 – 2015, Facultatea de Agricultură şi Horticultură din Craiova vine în întâmpinarea candidaţilor cu o ofertă educaţională ce cuprinde 10 programe de studii de licenţă, în 6 domenii de licenţă, după cum urmează: Domeniul Agronomie – Agricultură (51 de locuri la buget şi 49 la taxă + 75 la IFR), Montanologie (30 de locuri la taxă şi 30 la buget); Domeniul Horticultură – Horticultură (30 de locuri la buget şi 25 la taxă), Peisagistică (22 de locuri la buget şi 18 la taxă); Domeniul: Ingineria Produselor Alimentare – Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole (30 de locuri la buget şi 30 la taxă), Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare (25 de locuri la buget şi 25 la taxă); Domeniul Biologie – Biologie (20 de locuri la buget şi 20 la taxă); Domeniul Ingineria Mediului – Ingineria Mediului Ingineria şi Protecţia Mediului în Agricultură (35 de locuri la buget şi 25 la taxă); Domeniul Inginerie Geodezică – Măsurători Terestre şi Cadastru (25 de locuri la buget şi 25 la taxă); Domeniul Silvicultură – Silvicultură (25 de locuri la buget şi 25 la taxă).

Această facultate oferă şanse mari pentru dezvoltarea unor cariere de succes”

Potrivit conducerii Facultăţii de Agricultură şi Horticultură din Craiova, deşi au trecut doar câteva zile de când au început înscrierile, numărul celor care îşi doresc să studieze aici este evident mai mare faţă de anii trecuţi. “Facultatea de Agricultură şi Horticultură din Craiova este principalul furnizor de specialişti pentru sectorul agro-alimentar şi în domeniul protecţiei mediului din regiunea Olteniei. Învăţământul agricol reprezintă începuturile învăţământului superior craiovean, Agronomia fiind prima facultate a Universităţii din Craiova. În prezent, este o facultate solidă, apreciată şi căutată, dovada în acest sens fiind faptul că după primele trei zile de admitere numărul celor care s-au înscris la specializările noastre este evident mai mare faţă de anii trecuţi, chiar dacă numărul absolvenţilor de liceu este în scădere. Interesul în creştere al candidaţilor pentru Facultatea de Agricultură şi Horticultură poate fi explicat şi prin faptul că tot mai mulţi absolvenţi de liceu devin conştienţi de faptul că această facultate, prin paleta sa largă de programe de studii, le oferă perspective interesante şi şanse mari pentru dezvoltarea unor cariere de succes”, a declarat conf. univ. dr. ing. Constantin Băducă, prodecan al Facultăţii de Agricultură şi Horticultură.

Implementarea cu succes a PNDR presupune existenţa unui corp valoros de specialişti”

Acesta este de părere că interesul crescut faţă de Facultatea de Agricultură şi Horticultură din Craiova este în relaţie directă şi cu faptul că Programul Naţional de Agricultură şi Dezvoltare Rurală reprezintă programul căruia îi sunt alocaţi cei mai mulţi bani europeni în perioada 2014 – 2020. “Implementarea cu succes a PNADR, accesarea tuturor fondurilor alocate pe acest domeniu presupune existenţa unui corp valoros de specialişti în toate sectoarele agriculturii, horticulturii, industriei alimentare, mediului înconjurător, domenii în care Facultatea de Agricultură şi Horticultură pregăteşte specialişti cu grad ridicat de competenţă. Toţi cei care doresc să dezvolte o afacere în domeniul agricol, horticol, alimentar şi să acceseze fonduri europene, găsesc la Facultatea de Agricultură şi Horticultură din Craiova cadrul ideal pentru a dobândi competenţele necesare pentru a le facilita accesarea şi implementarea cu succes a măsurilor pentru care doresc să aplice”, a mai afirmat conf. univ. dr. ing. Constantin Băducă, prodecan al Facultăţii de Agricultură şi Horticultură.