Vechea gardă, solicitată să repromoveze

0
300

Universitatea se bazează pe scheletul echipei care revenea în Liga I acum 5 ani

Jucătorii din lotul actual care au promovat în 2005-2006: Lung junior, Dănănae, Ciucă, Săceanu, Stoica, Gângioveanu, Firţulescu, Găman, Bărboianu şi Florin Costea.

În încercarea de a reveni în primul eşalon imediat după retrogradarea din 2005, Ştiinţa apela la un contingent important de jucători de la divizionara B FC Caracal. Aceştia au parcurs traseul Extensiv Craiova- FC Craiova-FC Caracal, pentru a se întoarce în Bănie să pună umărul la promovarea Universităţii. După cinci ani, aproximativ Mititelu mizează pe acelaşi schelet pentru a recidiva, unul îmbogăţit însă cu experienţa anilor petrecuţi în Liga I. Din aşa-denumitul „lot Caracal” făceau parte Bornescu, Ciucă, D.Stoica, Dina, Săceanu, Velcovici, Gârla, Stroescu, G.Ciobanu, D.Mihai, Piţurcă şi Orac. Acestui grup i s-au alăturat Ovidiu Stângă, din postura de antrenor-jucător, Dănănae şi Andrei Ionescu pentru a realiza obiectivul promovării. Nu mai puţin de 10 jucători din lotul care reuşea accederea în Liga se regăsesc şi acum în lotul care îşi propune acelaşi scop. Lung junior, Dănănae, Ciucă, Săceanu, Stoica, Gângioveanu, Firţulescu, Găman, Bărboianu şi Florin Costea au făcut parte din grupul  Universităţii şi în sezonul petrecut în eşalonul secund, unii evoluând mai puţin, iar Florin Costea, achiziţionat în pauza de iarnă, nu a apucat să debuteze la Ştiinţa în liga a doua.

Dorel, antrenor-jucător pe modelul Stângă

Mititelu încearcă aceeaşi strategie şi în cazul băncii tehnice, locul de antrenor-jucător al lui Ovidiu Stângă fiindu-i atribuit lui Dorel Stoica. Dorel nu va îndeplini şi pe foaie rolul de antrenor, în această postură urmând a fi trecut Silviu Lung. Mititelu a apelat la Dorel Stoica pentru a ocupa banca tehnică ţinând cont că acesta este unul dintre favoriţii lui Victor Piţurcă, iar actualul selecţioner va manifesta înţelegere în cazul datoriei de 7 milioane de euro şi îi va permite lui Dorel să debuteze în campionat în noua funcţie. Dacă Piţi nu va accepta o amânare, Ştiinţa nu va fi programată în noul sezon al ligii secunde. Dorel Stoica este un nou experiment al lui Adrian Mititelu, după ce acesta i-a debutat pe banca tehnică în postura de antrenori principali pe Ovidiu Stângă, Ştefan Stoica, Florin Cioroianu, Daniel Mogoşanu, George Biţă, Laurenţiu Reghecampf şi Eugen Trică. Acesta deţinea recordul de precocitate ca antrenor al Universităţii, dar, la 32 de ani, Dorel Stoica îl va devansa pe „Jose”, actual team-manager la Concordia Chiajna.