Craiovean după gratii pentru furtul a 28 de biciclete

0
281

Poliţiştii Secției 4 Craiova, împreună cu “mascați”, au făcut, ieri, patru percheziţii la locuinţele unor craioveni suspectați că ar deţine mai multe bunuri provenite din furturi. Oamenii legii au descoperit 14 biciclete furate de un tânăr de 21 de ani, aflat deja după gratii din luna iunie, pentru același gen de fapte, în sarcina sa fiind documentate, în total, 28 de furturi.

În continuarea cercetărilor efectuate de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie într-o cauză penală privind furturi de biciclete, ieri-dimineață, au fost făcute patru percheziţii domiciliare, toate în Craiova, în baza autorizaţiilor emise de magistraţii Judecătoriei Craiova şi cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

În urma descinderilor, au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 14 biciclete, despre care s-a stabilit că au fost sustrase de Ionuț Dovlecioaica, de 21 de ani, din Craiova, arestat preventiv la data de 24 iunie a.c., tot pentru furturi de biciclete. La momentul respective oamenii legii reușiseră să probeze și să rețină în sarcina tânărului 6 furturi de biciclete.

„Prin extinderea cercetărilor s-a reuşit recuperarea a încă opt biciclete sustrase de aceeaşi persoană, iar din audierea persoanelor de la care au fost ridicate bicicletele a rezultat faptul că autorul le vindea sustrăgea apoi le vindea la prețuri mult sub valoarea reală. În sarcina tânărului s-au reținut 28 de fapte, comise în perioada aprilie – iunie 2014. Profitând de neatenţia craiovenilor sau prin pătrunderea în uscătorii şi scări de bloc, autorul distrugea echipamentele cu care erau asigurate bicicletele și reuşea să le sustragă”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.