Halep – Mladenovici, în primul tur la BRD Bucharest Open

0
312

Principala favorită a turneului BRD Bucharest Open, Simona Halep (foto), o va întâlni pe Kristina Mladenovici (Franţa), în primul tur al competiţiei. Mladenovici a jucat sâmbăta finala de dublu feminin de la Wimbledon, cedând alături de Timea Babos în faţa cuplului italian Sara Errani/Roberta Vinci.

Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată până acum, chiar în acest an, în runda inaugurală a turneului de pa Paris, unde Mladenovici s-a impus cu scorul de 7-6 (1), 6-4.

În rest, Alexandra Dulgheru va juca împotriva favoritei doi, italianca Roberta Vinci,  Monica Niculescu va evolua în compania Klarei Koukalova din Cehia, favorita trei şi partenera de dublu a sportivei din România, Andreea Mitu, beneficiară a unui wild card, va juca împotriva polonezei Katarzyna Piter, Cristina Dinu, beneficiară a unui wild card, o va întâlni pe ucraineanca Nadia Kicenok, Raluca Olaru, beneficiară a unui wild card, va juca împotriva italiencei Karin Knapp, favorita patru, Alexandra Cadanţu va juca cu Petra Cetkovska (Cehia), iar Irina Camelia Begu va întâlni o jucătoare din calificări.

Aflat la prima ediţie, BRD Bucharest Open înlocuieşte turneul de la Budapesta, turneu cucerit anul trecut chiar de Simona Halep, 6-3, 6-7, 6-1 în faţa austriecei Yvonne Meusburger.

Simona, crede că e incredibil pentru România să aibă un turneu WTA: “De prima dată mi-a făcut plăcere şi mi-am dorit să joc aici. Va fi frumos, însă uneori am emoţii cu publicul românesc, am avut şi la Fed Cup, nu a fost uşor să gestionez emoţiile, dar cu siguranţă acum va fi mai bine şi sper să câştig cât mai multe meciuri. Pentru mine este o presiune în plus, pentru că îmi doresc foarte mult să câştig. Dar cred că am experienţa necesară acum să trec de aceste emoţii.”