O colectă de 7000 de cărţi a ajuns în Valea Timocului

0
303

Un pachet uriaş, cu 7.000 de volume de beletristică şi manuale donate în cadrul campaniei „Cărţi româneşti pentru suflete româneşti”, a fost transportat comunităţii româneşti din Kutovo, Bulgaria. Acţiunea s-a desfăşurat în contextul Anului European al Voluntariatului 2011, derulat sub sloganul „Oferă-te voluntar! Schimbă ceva!” şi al Zilei Mondiale a Cărţii şi a Dreptului de Autor.

Primăria Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Asociaţia pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural din Oltenia au organizat campania de donaţie de carte pentru pasionaţii de lectură din comunităţile româneşti, de pe Valea Timocului. În acţiune au fost implicaţi elevi, profesori, dar şi cetăţeni. Iniţial, cărţile au fost colectate în toate şcolile, liceele şi grădiniţele craiovene, ulterior fiind strânse în trei centre: Şcoala cu clasele I-VIII nr. 37 „Mihai Eminescu”, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 29 „Nicolae Romanescu” şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 30 „Mihai Viteazul” din Craiova.

Sâmbăta trecută, cu ocazia zilei comunei Kuotovo, din Bulgaria, o caravană a organizatorilor a încărcat cele 7.000 de volume care au fost colectate şi le-a transportat comunităţii româneşti de acolo. Jivko Dionisev, primarul comunei, le-a mulţumit tuturor craiovenilor pentru această donaţie şi a dat asigurări că biblioteca românească ce se va înfiinţa pornind de la aceste volume va sta la dispoziţia tuturor românilor din zona Timocului. De altfel, proiectul a fost realizat pentru a promova lectura şi cunoaşterea prin intermediul cărţilor şi pentru încurajarea cetăţeniei active la sud de Dunăre.