Băileşti : Zilele Liceului Mihai Viteazul

0
1085


Timp de trei zile, în perioada 28-30 mai, la Băileşti s-au desfăşurat  Zilele Liceului Mihai Viteazul, eveniment de mare amploare care a antrenat foşti şi actuali profesori, elevi şi părinţi. În prima zi, sub coordonarea profesorilor Daniela Beldea şi Feldiorean Gavrilă s-a desfăşurat Concursul Școala mea– concurs de prezentări PowerPoint pe o temă la prima vedere. Au participat echipe de câte doi elevi/clasă, gimnaziu/liceu. Sub egida “Figuri istorice în geopolitică” au fost prezentate mai multe eseuri, disertaţii şi expuneri cum ar fi : „Iancu de Hunedoara-apărător a creştinătăţii” – eseu – elevii clasei a X-a – prof. Burcă Laurenţiu; „Mihai Viteazul-lupta antiotomană în Ţările Române şi la S de Dunăre. Unirea la români”, prezentare PowerPoint – elevii clasei a XI-a E – prof. Tudoroniu Geanina; expunere de desene „Figura lui M. Viteazul în istorie” – prof. Cismaru Silvia; „Dimitrie Cantemir-spirit iluminist, cărturar, istoric şi geograf”, eseu – elevii clasei a IX-a D – prof. Preda Alina şi nu în ultimul rând „Nicolae Titulescu-voce a diplomaţiei româneşti în secolul al XX-lea”, eseu – elevii clasei a XII-a D – prof. Preda Alina.

Domnitorul, evocat de elevi şi profesori aşa cum se cuvinte

Evocându-l pe Mihai Viteazul, eleva Cojocaru Maria, cls. XI-a E, sub coordonarea prof. Matara Mirela a prezentat un eseu, iar elevii clasei a X-a A şi D, sub atenta îndrumare a prof. Panait Marga au dezbătut pe marginea personalităţii complexe a domnitorului. Tot miercuri a avut loc şi o activitate ecologică, un work-shop cu tema: Reciclând protejăm natura, în cadrul căruia s-au confecţionat diverse obiecte din materiale reciclabile, activitate coordonată de Catedra de Ştiinţe ale Naturii (Laboratorul de Biologie). „Domnitorul primei Uniri” a mai fost evocat prin lecturarea unor opere literare de mare valoare (Nicolae Bălcescu, Dimitrie Bolintineanu, George Coşbuc, Dumitru Almaş)  de către elevii clasei a XI-a E – prof. Ionescu Camelia. S-a realitzat şi o prezentare PowerPoint “Mihai Viteazul – în dramaturgie şi cinematografie” – elevii clasei a VII-a – prof. Puţan Anişoara.

„Arc peste timp…”

Joi, 29 mai, a avut loc o întâlnire cu foştii profesori ai liceului, intitulată generic, – “Arc peste timp”. Au participat profesorii pensionari și profesorii liceului – schimb de experiență între generații “A fost o întâlnire încărcată de emoţie, mai ales ca pentru câţiva dintre ei au trecut mai bine de 10 ani de când nu am mai trecut prin instituţia pe care au slujit-o 20-30 de ani. Conducerea liceului le-a oferit câte o plachetă personalizată şi un pix în semn de recunoştiinţă pentru munca depusă şi rezultatele frumoase obţinute în timpul carierei. Cu această ocazie, profesorii  au fost anunţaţi că fiecare dintre profesorii pensionari ai Liceului Mihai Viteazul va avea câte un tablou personal pe “scara profesorilor”, în semn de recunoştiinţă  şi aducere aminte pentru perioada în care au slujit unitatea noastră de învăţămân”, a precizat prof. Gabriel Tica, directorul Liceului Mihai Viteazul din Băileşti.