Pascu: „Ne-am făcut, din nou, datoria faţă de oraş”

0
328

La fel ca anul trecut, voleibaliştii craioveni au terminat sezonul regulat pe locul secund şi s-au calificat în cupele europene

Cea mai bună echipă a Craiovei, cea masculină de volei, a reeditat performanţa din sezonul trecut, terminând sezonul regulat pe locul secund. Cu 49 de puncte obţinute din 17 victorii şi 3 eşecuri, băieţii lui Dan Pascu s-au clasat chiar în urma campioanei Tomis Constanţa, semifinalista din acest an a Cupei CEV. De asemenea, clasarea pe locul secund asigură prezenţa în ediţia viitoare a cupelor europene, datorită calificării directe în semifinalele campionatului, craiovenii evitând astfel primul tur din play-off. Cel mai probabil, în semifinale craiovenii vor întâlni echipa din Zalău. Antrenorul Dan Pascu a făcut un bilanţ al actualei stagiuni, considerând că elevii săi s-au autodepăşit din nou şi au făcut cinste oraşului: „Prima parte a campionatului a fost oscilantă, însă din retur echipa s-a legat, a devenit mai omogenă şi drept dovadă am avut o singură înfrângere, câştigând nu mai puţin de nouă jocuri consecutive, ceea ce denotă valoarea şi seriozitatea băieţilor. Ne-am făcut datoria faţă de oraş al doilea an la rând, de fapt, după buget, echipa s-a autodepăşit, ţinând cont că beneficiem de acelaşi buget ca Baia Mare, doar o treime din cât are Zalăul, iar cu Constanţa nu ne putem compara, ei sunt la nivelul echipelor de fotbal”. Miercuri, de la ora 16, în Sala Polivalentă, SCM U Craiova întâlneşte Dinamo într-un meci pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României. În tur, „câinii roşii” s-au impus cu 3-0, dar Craiova şi-a menajat titularii pentru disputa din week-end-ul trecut, de la Baia Mare, victoria cu 3-0 fiind necesară pentru ocuparea locului secund. Dan Pascu este însă optimist că băieţii săi se vor impune în Bănie cu acelaşi scor şi se vor califica după „setul de aur”. „Regret că nu am putut trimite titularii în meciul tur cu Dinamo, pe care am fost nevoit să-l sacrific, deoarece astfel am câştigat meciul de la Baia Mare şi am obţinut această performanţă deosebită, locul 2 şi calificarea automată în cupele europene, în acelaşi timp evitând şi un tur de play-off. Nu cred că avem o presiune suplimentară pentru partida cu Dinamo, băieţii sunt montaţi şi pot câştiga cu 3-0, cum au făcut-o recent şi la Dej şi la Baia Mare şi sperăm să ne calificăm”

Şi-ar dori mai mulţi fani la meciuri

Singura dezamăgire a lui Pascu este legată de asistenţa destul de scăzută la meciurile vicecampionilor: „Dacă acum un an credeam că victoriile şi performanţa vor aduce publicul la meciurile noastre, se pare că m-am înşelat, am rămas la o medie de 4-500 de spectatori. Simţim o oarecare dezamăgire, nu am găsit o explicaţie pentru acest lucru, dar probabil că lipsind contactul direct între combatanţi, oamenii sunt mai puţin atraşi de volei”.

Căpitanul echipei, Laurenţiu Vânătoru, a declarat: „Victoria de la Baia Mare a fost cea mai importantă din acest sezon, mai ales că trebuia să o obţinem fără să ajungem în setul decisiv. Am început în forţă şi acest lucru ne-a ajutat să învingem şi să ne atingem obiectivul pentru acest sezon. De asemenea, vom avea mai mult timp pentru a pregăti semifinala. Ştiu că am promis două finale în acest an, dar va fi foarte greu, mai ales că în meciul cu Dinamo nu avem voie să pierdem nici un set”. Unul dintre jucătorii veniţi în vară în Bănie, Florin Voinea, a completat: „Faptul că ne-am îndeplinit deja obiectivul ne bucură şi ne relaxează în sens pozitiv, pentru că vom putea juca mai mult la spectacol, pentru public. Sunt fericit că fac parte dintr-un asemenea colectiv, valoros şi de mare caracter”.