Vlad Drăgulescu renunță la conducerea Filarmonicii „Oltenia”. Pentru o zi!

0
477

Pentru o zi, dar nu oricare, ci 17 decembrie – aniversarea Zilei Societăţii Filarmonice din Craiova (109 ani de la primul concert) –, Filarmonica „Oltenia” schimbă managerul! Vlad Drăgulescu cedează fotoliul unui elev din clasele a V-a – a VIII-a, care convinge că merită această funcție.

„Testul” constă într-o scurtă prezentare care trebuie să cuprindă propriile idei privind importanţa muzicii clasice pentru educaţia tinerei generaţii și rolul Filarmonicii „Oltenia” în viaţa culturală a oraşului Craiova. Prezentările – care nu trebuie să aibă mai mult de o pagină format A4 și să respecte o serie de reguli de tehnoredactare – sunt așteptate până vineri, 13 decembrie, ora 14.00, la adresa de e-mail secretariat@filarmonica-oltenia.ro (secretariatul Filarmonicii).

Câștigătorul va fi învestit în funcție în dimineața de marți, 17 decembrie, ora 9.00, zi al cărei program aniversar va cuprinde, între altele, un concert susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii craiovene, condusă de maestrul I. Ionescu-Galați, soliștii Ciprian Ion (flaut) și Simina Croitoru (vioară). Vor fi interpretate creații de Haydn, Saint-Saens, Șostakovici și Petre Elinescu.