Nu mai puţin de 10 componenţi ai Craiovei Maxima au lucrat pentru actualul patron
De când Mititelu a preluat Universitatea Craiova, în 2005, majoritatea componenţilor Craiovei Maxima i s-au alăturat, pe rând sau în echipă, însă aproape toţi au plecat sau au fost îndepărtaţi în condiţii mai puţin amiabile. În funcţie de personalitatea fiecăruia, jucătorii de legendă ai Ştiinţei şi-au permis să-l critice pe Mititelu sau să fie solidari cu acesta, respectând sarcinile şi ordinele patronului actual. Au existat şi declaraţii extrem de acide, dar şi compromisuri neverosimile, unii dintre foştii mari fotbalişti neîndrăznind să ia poziţie faţă de greşelile conducerii echipei, cel mai probabil deoarece au sperat la un loc călduţ în staff-ul tehnic sau cel administrativ.
Cei care i-au rămas până în prezent fideli actualului patron sunt Aurică Beldeanu, Ion Geolgău, Nicolae Negrilă şi Silviu Lung. Aurică Beldeanu a fost în permanenţă în staff-ul clubului, îndeplinind diverse funcţii, inclusiv în organigrama executivă, în acest moment fiind scouter. Silviu Lung a fost în returul trecut antrenor cu portarii la Universitatea, el pregătindu-şi fiul, Silviu junior, dar şi pe Hotoboc sau Nedelcovici, variantele de rezervă. Chiar dacă a făcut parte din echipa lui Sorin Cârţu la Pandurii sau i s-a alăturat lui Nicolo Napoli la Astra, Lung nu s-a alăturat vocilor care l-au contestat pe Adrian Mititelu. Celălalt portar al Craiovei Maxima, Gabriel Boldici, a fost în două rânduri angajatul lui Mititelu, în liga secundă fiind antrenor cu portarii, dar şi secundul lui Victor Piţurcă în campionatul trecut. Ion Geolgău este un alt partizan al patronului Ştiinţei, el având cele mai multe mandate şi tot atâtea funcţii în cadrul echipei sau al clubului. Geolgău a fost preşedinte, vicepreşedinte, director sportiv, antrenor la juniori şi antrenor principal la Primăvara, echipa secundă a Ştiinţei, post pe care îl ocupă şi în prezent. Geolgău a fost una dintre „jucăriile” preferate ale lui Mititelu, care l-a demis şi la chemat de câte ori i s-a năzărit sau a avut nevoie de imaginea pe care i-o conferă un component al Craiovei Maxima. Geolgău a fost „mazilit” în mai multe rânduri, însă cea mai umilitoare alungare s-a petrecut în 2007, când pieleşteanul a fost tras pe dreapta din postura de antrenor al echipei de juniori, fiind înlocuit cu Florin Cioroianu. Geolgău se ocupa atunci de generaţia ’89, cea mai prolifică a centrului de copii şi juniori în ultimul deceniu, avându-i în componenţă pe Lung jr., Gângioveanu, Găman, Firţulescu, Barbu, Buşu, etc. Geolgău a revenit în urmă cu un an alături de Aurică Ţicleanu, a demisionat după câteva săptămâni şi a revenit încă o dată la club ca antrenor al „satelitului” în iarnă, fiind solicitat tot de prietenul său Aurică Ţicleanu. „Eroul de la Bratislava” nu a mai fost solidar cu Ţicleanu însă când „Chiose” a primit reject de la Mititelu spre finalul campionatului trecut. Geolgău şi-a călcat în picioare demnitatea în vara trecută când a scăpat o declaraţie incredibilă în favoarea rămânerii echipei la Severin – „Dacă am pleca de la Severin i-am trăda pe oamenii aceia care ne-au ajutat. Nu se poate să le spunem severinenilor că echipa trebuie să revină la Craiova”.
Ţicleanu, demis prin SMS
Povestea lui Aurică Ţicleanu este proaspătă, el fiind dat afară de două ori în sezonul trecut din funcţia de antrenor principal, prima dată prin SMS, apoi din cauză că nu a ascultat indicaţiile patronului privind primul „unsprezece”, după cum s-a vehiculat. Nicolae Negrilă a fost şi el în siajul lui Mititelu, de cele mai multe ori ocupând postura de scouter sau secund la Primăvara, dar a fost promovat şi membru în Consiliul de Administraţie, la fel ca Beldeanu, evident funcţie onorifică, cei doi neavând vreodată vreun cuvânt de spus în strategia clubului. Omologul lui Negrilă de pe banda stângă a marii echipe a Ştiinţei, Nicolae Ungureanu, nu a refuzat nici el solicitările lui Mititelu, având la activ două mandate la Universitatea în ultimii ani. „Roşu” a fost antrenor secund pentru câteva etape în sezonul 2006-2007, dar demis alături de Stângă şi Ştefănescu. În vara lui 2009, Ungureanu a ocupat „de jure” funcţia de director tehnic, doar pentru că „marioneta” din acea perioadă a lui Mititelu, Daniel Mogoşanu, intitulată „manager antrenor”, nu avea licenţa PRO. Căpitanul Craiovei Maxima, Costică Ştefănescu, a căzut şi el în plasa lui Adrian Mititelu, acceptând tot postul de director tehnic, în 2006, ca ajutor al antrenorului principal de atunci, Ovidiu Stângă, avându-i alături şi pe nelipsiţii Geolgău, Beldeanu şi Negrilă. Ştefănescu nu a rezistat şi el decât ceva mai mult de o lună, fiind pus pe liber de Mititelu. Din acea clipă, Ştefănescu s-a transformat într-unul dintre contestatarii lui Adrian Mititelu, pe care îl desfiinţează cu orice ocazie. Costică Donose a colaborat şi el cu Mititelu, atât din postura de scouter al clubului, dar şi prin asocierea şcolii de fotbal care îi poartă numele cu Universitatea craiova, pe vremea când Consiliul Judeţean nu a mai pus la dispoziţia lui Mititelu grupele de copii şi juniori. Recent, Donose nu a mai fost atât de apropiat de şeful Universităţii, rămânând neutru.
***
L-a îndepărtat pe Balaci fără să intre în conflict
Un caz aparte este Ilie Balaci, care a fost director tehnic, preşedinte sau manager general la Universitatea Craiova în ultimii ani. Balaci nu a avut o atitudine constantă faţă de Mititelu, laudele şi criticile alternând în funcţie probabil de relaţia pe care o avea cu patronul echipei. Având nevoie mai mult decât orice de imaginea lui Balaci, Mititelu i-a oferit „Minunii Blonde” orice funcţie, în afara celei de antrenor principal, ferindu-se de acest lucru tocmai pentru că i-ar fi fost greu să intervină la echipă, dar mai ales să-l demită pe Balaci. Totuşi, prin neacordarea unei minime puteri de decizie, Mititelu l-a îndepărtat treptat pe cel mai bun fotbalist al Ştiinţei din toate timpurile de lângă echipă. Oricum, Mititelu nu şi-a permis vreodată să se certe cu Ilie Balaci, chiar dacă a avut un conflict destul de dur cu ginerele acestuia, Eugen Trică.
***
Cârţu, Cămătaru şi Tilihoi au format „opoziţia”
Printre puţinii componenţi ai Universităţii anilor 80 care au evitat asocierea cu Mititelu se numără Sorin Cârţu, Mircea Irimescu (cei doi formând un tandem la echipele unde au activat), Radion Cămătaru şi Nicolae Tilihoi. Ultimul a ieşit din circuitul fotbalistic de ceva vreme, însă prin rubrica săptămânală pe care a avut-o în „Gazeta de Sud” nu l-a menajat deloc pe Mititelu, comentând acid politica patronului Ştiinţei. Sorin Cârţu a intrat indirect în contradicţie cu colegii săi de generaţie, declarând deseori că nu se numără printre „yesmanii” lui Mititelu şi îşi va exprima părerea fără menajamente vizavi de modul cum este administrată Universitatea Craiova. Ofensivi ca şi pe teren, Cârţu şi Cămătaru l-au contestat pe Adrian Mititelu, considerându-l nedemn de istoria şi tradiţia Universităţii, la care şi ei au contribuit în mare măsură. Conflictul dintre Cârţu şi Mititelu a escaladat chiar recent, antrenorul fiind înjurat şi ameninţat pe stradă de patronul echipei, deranjat de părerile exprimate de „Sorinaccio”.
***
Cornel Stroe a „girat” mutarea la Severin
Preşedintele Craiovei Maxima, Cornel Stroe, s-a aflat în ultimii ani în anturajul lui Adrian Mititelu, care l-a susţinut în campania electorală pentru postul de deputat şi l-a numit preşedinte de onoare al clubului. Stroe s-a afişat alături de Mititelu inclusiv la ultimele meciuri ale campionatului trecut, dar compromisul cel mai mare a fost făcut în perioada când echipa a fost mutată la Severin, Stroe acceptând chiar să stea pe banca de rezerve la meciul cu Gaz Metan Mediaş, girând astfel ruperea Ştiinţei de oraşul de origine, care i-a oferit şi numele prin instituţia la care Stroe este angajat de decenii. „Consider că Mititelu a luat o decizie justă mutând Universitatea la Severin, unde este bine primită”, declara la acea vreme Corneliu Andrei Stroe, decan la FEFS din cadrul Universităţii din Craiova.
***
Fotbaliştii „maximi” care au lucrat pentru Mititelu şi funcţiile îndeplinite:
Lung – antrenor cu portarii în prezent
Boldici – antrenor cu portarii în 2006, secund al lui Piţurcă în 2010
Negrilă – scouter, secund la Primăvara, membru în CA
Ungureanu – secund al lui Stângă, director tehnic cu Mogoşanu „principal”
Ştefănescu – director tehnic cu Stângă „principal”
Donose – scouter
Beldeanu – scouter, membru al CA
Geolgău – preşedinte, vicepreşedinte, director sportiv, antrenor la juniori, antrenor la Primăvara
Ţicleanu – preşedinte, antrenor principal de două ori
Balaci – manager general, director tehnic.
Contestatarii lui Mititelu din Craiova Maxima:
Cârţu, Cămătaru, Tilihoi, Irimescu (prin asociere cu Cârţu), Ştefănescu, Boldici (prin asociere cu Piţurcă).
***
Declaraţiile „Maximei” anti-Mititelu:
Sorin Cârţu
– „Mititelu are capul cât damigeana şi mintea cât dopul”
– „Decât Universitatea să fie pe mâna unui astfel de nemernic, mai bine să nu fie deloc, nici nu poţi să îi zici om lui Mititelu”
– „Mititelu e bolnav, e exemplar de studiu pentru o latură a medicinei, nu poate să te conducă un debarasator de bere”
– „Niciodată nu voi antrena Universitatea cât timp o conduce Mititelu, nu are acces la mine”
– „Mititelu e mai rău ca Neţoiu, pentru că a mutat echipa la Severin şi a şi retrogradat-o, nu e posibil să îţi baţi joc de un oraş întreg cum vrei tu, acest om a corcit spiritul Craiovei”
– „Mititelu nu are pe numele său decât buletinul, el oricum nu mai vinde nici gumă de mestecat”
Radion Cămătaru
– „Mititelu trebuie să-şi facă bagajele şi să plece de la Craiova, numai de scandaluri a fost bun, nu are nicio afacere, e bun numai de şantaj”
– „Mititelu e Mailat al fotbalului craiovean, va avea aceeaşi soartă. El e un om bolnav, un paranoic, e nebun de legat”
– „Mititelu a făcut cea mai mare ruşine din istoria acestui club prin mutarea echipei la Severin. Eu nu o să lucrez niciodată pentru acest sărac, la el oricum toate funcţiile sunt virtuale, pentru că el ia toate deciziile”
– „Mititelu e un gunoi şi un bandit care a lovit în brandul construit pe munca noastră. Ştiinţa a ajuns bătaia de joc a tuturor datorită acestui incult care se crede mare patron”
Costică Ştefănescu
– “Mititelu nu are alură de adevărat conducător şi nici buget ca să facă performanţă, el nu poate ţine echipa numai din datorii”,
– “Cea mai mare vină pentru ce s-a întâmplat la Craiova o are Mititelu, credeam că s-a mai copt la minte, dar nu ştiu ce are în cap, e plin de defecte şi nu-şi dă seama”
– “Când am fost la Craiova a fost un melanj între mine şi Stângă, trebuia să conducem amândoi, dar de fapt conducea Mititelu, iar când am vrut să mă impun am fost demis”
– “Mititelu trebuie să vândă echipa şi să lase pe cineva mai competent să se ocupe de ea, el nu a fost în stare”
Ilie Balaci
– “Mititelu mi-a propus să fiu antrenor, dar m-am trezit cu lotul făcut, cu programul de pregătire stabilit, atunci m-am simţit ca ultima spiţă la căruţă şi am plecat”
– “Nu mai vin la Universitatea nici magazioner, nici ca antrenor”
– “Mititelu a procedat la fel cu toţi jucătorii Craiovei Maxima, s-a folosit de ei şi apoi i-a aruncat. Mă întreb dacă el a iubit acea echipă, Craiova Maxima”
Nicolae Tilihoi
– “Universitatea a ajuns un harem al lui Adrian Mititelu, clubul este condus de oameni de cea mai joacă speţă”
– “În epoca de aur Mititelu a fost doar politica vorbelor goale. Minte n-are, bani n-are, dar are gură de om frustrat. Sunt surprins că foştii mei coechipieri au tăcut şi s-au complăcut într-o anumită situaţie, în asemena împrejurări se văd caracterele”.
cand v-a luat Balaci la suturi de la sedinta de presa ziceati ca e nebun ! tuva”n gwra de ziaristi prosti si kkciosi !
Comments are closed.