Conferinţă naţională cu tema „Patrimoniul şi reprezentările sale în cultura unui popor”

0
465

Asociația Centrul Zonal de Educația Adulților Craiova organizează astăzi, 14 septembrie, ora 10.00, la Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei (Casa Băniei), conferința națională „Patrimoniul și reprezentările sale în cultura unui popor”, în cadrul parteneriatului Grundtvig „Regards d’Europe croisés: identités plurielles, hétérogènes, mobiles” 2012-2014, finanțat de Comisia Europeană prin Programul Grundtvig – Parteneriate Multilaterale, alături de organizații din Italia, Franța și Belgia (Laboratorio del Cittadino, Association Kastalia, Institut Libre de Formation Permanente).

„Conferința își propune o retrospectivă a patrimoniului material și imaterial din zona Olteniei și este organizată cu ocazia desfășurării celei de-a treia reuniuni de proiect în cadrul parteneriatului R.E.C. Proiectul de parteneriat este în cel de-al doilea an de desfășurare și are ca obiectiv principal transferul de experienţe şi bune practici în promovarea pluralismului cultural și a educației adulților prin valorizarea patrimoniului material și imaterial european și evidenţierea similitudinilor dintre tarile participante”, a precizat Alexandru Stuparu, președintele Centrul Zonal de Educația Adulților Craiova.

Produsele finale ale acestui proiect sunt website-ul proiectului (http://regards-europe.atspace.eu), logo-ul și afișul proiectului, conferințe de valorizare a patrimoniului regional și național, expoziții virtuale itinerante, revista proiectului, workshop-uri de creație artistică, broșura proiectului, desene, postere, pliante, fotografii.

 

Asociația Centrul Zonal de Educația Adulților este o organizație guvernamentală non profit care desfășoară activități în domeniul dezvoltării resurselor umane în regiunea Sud Vest Oltenia. Este furnizor autorizat de formare profesională din anul 2009 și este permanent preocupat de integrarea tinerilor absolvenți pe piața muncii în regiunea noastră. Are experiență în coordonarea și implicarea în activități a unor grupuri mari de persoane, în colaborare cu instituțiile publice din regiune, în gestionarea resurselor umane. În cadrul organizației activează numeroase categorii sociale: membri activi, profesori formatori, traineri de limbi străine, elevi, studenți, tineri voluntari și alte categorii de persoane care participă activ la activitățile asociației.