Heineken România dă noi întrebuinţări frigiderelor vechi

0
338

Heineken România anunţa încheierea unui parteneriat pe doi ani cu GreenWEEE Internaţional pentru reciclarea deşeurilor electronice. Colaborarea începe anul acesta cu reciclarea a 50 de tone de deșeuri, reprezentând frigidere şi echipamente de răcire ale instalaţiilor de bere la draught.

«Reciclarea echipamentelor de răcire este o activitate pe care o derulăm de mult timp şi face parte din Agenda noastră de Sustenabilitate. Suntem mândri să continuăm acest demers cu un partener dedicat, precum GreenWEEE International. Procesul de răcire generează aproape 1/3 din amprenta noastră de carbon, astfel avem mare grijă să asigurăm răcirea berilor într-un mod care nu afectează mediul înconjurător. Toate frigiderele mai vechi sunt în proces de a fi înlocuite cu frigidere „verzi”, care au un consum de energie cu 35% mai mic. Practic, asta înseamnă un consum mai mic de electricitate şi facturi mai mici pentru clienţii noștri, în timp ce berea rămâne la fel de rece şi proaspătă», explică Onno Rombouts, Managing Director al Heineken România.

Recuperarea materialelor în proporţie de 95%

GreenWEEE International va prelua deşeurile din depozitele Heineken. Acestea vor fi tratate şi reciclate în fabrica GreenWEEE International şi transformate în materii prime de înaltă calitate, înainte de a se întoarce în circuitul economic. Datorită tehnologiei moderne conformă cu standardele europene (art. 6, Directiva Europeană nr. 2002/96/EC) şi cu regulamentul european BATRRT (Best Available Techniques of Recovery, Recycling and Treatment) se asigură valorificarea şi recuperarea materialelor în proporţie de 95%, dar şi o tratare corectă a substanţelor periculoase, eliminând orice pericol de poluare a mediului înconjurător. Componentele specifice frigiderelor Heineken România pot ajunge în diverse industrii, de la construcţii la artă. De exemplu, oţelăriile pot transforma componentele din fier în ţevi şi foi de tablă, aluminiul reciclat poate fi folosit în producţia de profile si calorifere, în timp ce sticla reciclată poate ajunge la sticlarii artizani.

„Brewing a Better Future”

Reciclarea deşeurilor, care se traduce în reducerea emisiilor de CO2, este o componentă-cheie în Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future” a companiei Heineken. Până acum, compania colecta şi recicla echipamentele vechi de răcire cu ajutorul unor colectori independenţi autorizaţi. Prin Agenda sa de Sustenabilitate, Heineken intenţionează să devină cel mai verde berar din lume până în 2020, acţionând în trei arii: mediul, rolul berii în societate şi oamenii – de la angajaţi şi până la comunităţile în care Heineken îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României.