S-a legat la cap fără să-l doară! Deţinut din PMS Craiova cercetat pentru trafic de droguri de mare risc, după ce a insistat să le furnizeze „informaţii exclusive”

0
483

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au cerut instanţei şi au obţinut mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pe numele lui Ioan Mâzgă, de 32 de ani, din Argeş. Bărbatul, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, unde ispăşeşte o pedeapsă de 10 ani primită pentru tâlhărie, s-a ales acum cu un nou dosar, în care este cercetat pentru trafic de droguri de mare risc în penitenciar, mandatul fiind emis pe 13 iunie a.c. Se poate spune că deţinutul s-a legat la cap fără să-l doară, întrucât pe parcursul anului trecut a făcut mai multe sesizări în care susţinea că a omorât şi îngropat trei femei, că ştie unde sunt îngropate alte victime ale unor omoruri, inclusiv Elodia Ghinescu, însă nu vrea să discute decât cu procurorii DIICOT Craiova pentru detalii. S-au făcut verificări, inclusiv în locurile menţionate de deţinut, şi s-a dovedit că nimic nu era real. Ce-a avut de câştigat deţinutul? Câteva ieşiri în aer liber şi un nou dosar! Problema o reprezintă însă lipsa de triere a informaţiilor pe care deţinuţii le aştern pe hârtie şi sunt trimise diverselor structuri ale statului, fiind consumate resurse consistente pentru cercetări.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova spun că au auzit de Ioan Mâzgă prima oară anul trecut. Bărbatul era încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova în baza unei sentinţe definitive, prin care a fost condamnat la 10 ani de detenţie pentru comiterea unei infracţiuni de tâlhărie, în stare de recidivă. Puşcăriaş „cu vechime”, având în vedere că din cei 32 de ani pe care îi are 16 i-a petrecut în detenţie pentru diferite infracţiuni de natură judiciară, Mâzgă a vrut să fie considerat un nou „Râmaru”, după cum se lăuda în spatele gratiilor, sau cel puţin să mai iasă din penitenciar. Aşa că a făcut o primă sesizare către reprezentanţii locului de detenţie în care susţinea că înainte de a fi închis el a ucis trei femei, le-a îngropat într-o pădure din judeţul Argeş şi este dispus să arate locul, însă numai procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Au urmat alte două poveşti similare, în care bărbatul susţinea că ştie unde sunt îngropate patru persoane, victime ale unor criminali pe care îi cunoaşte, dar şi că el îi poate duce pe anchetatori la locul unde este îngropată Elodia Ghinescu. Sesizările sale au fost înaintate de penitenciar şefilor de la Bucureşti, au ajuns la structura centrală a DIICOT, fiind trimise, în cele din urmă, şi pe masa procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.

„Nu poţi să treci cu vederea sesizările în care se pomeneşte de cadavre. Indiferent de cine sunt făcute, acestea sunt fapte grave şi trebuie făcute verificări. Mai ales că făcea referire la persoane aflate pe lista celor date în urmărire ca fiind dispărute. Cum a avut acces la internet nu ştim şi cred că a vrut doar să iasă din penitenciar. Cert este că am purtat discuţii cu deţinutul, am mers în locurile indicate de el, s-au făcut săpături şi nu s-a găsit absolut nimic. Problema noastră este că informaţiile care sunt culese de specialiştii din penitenciar nu sunt triate aşa cum ar fi cazul şi trebuie să utilizăm resurse consistente pentru verificarea unor sesizări şi denunţuri mincinoase”, ne-au explicat procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.

Numai că lui Mâzgă, zis şi „Andreea Marin” (cum şi-a tatuat pe frunte), s-ar părea că i-a plăcut atât de mult să lucreze cu procurorii craioveni din cadrul DIICOT încât a ajuns să aibă propriul său dosar aici, pentru trafic de droguri de mare risc. Procurorii spun că au avut o colaborare foarte bună cu conducerea PMS Craiova şi, la sfârşitul lunii ianuarie 2013, au fost anunţaţi că Ioan Mâzgă a fost depistat cu pastile de diazepam şi fenobarbital, considerate droguri de mare risc. A fost deschis un dosar de cercetare, s-a audiat medicul locului de detenţie, stabilindu-se că deţinutul nu a fost sub tratament cu pastile din cele găsite asupra sa, iar pentru a evita ca Mâzgă să fie cumva eliberat condiţionat înainte de termen, săptămâna trecută, joi, 13 iunie a.c., procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au cerut Tribunalului Dolj emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Mâzgă, pentru trafic de droguri de mare risc. Judecătorii de la Tribunal au admis propunerea procurorilor şi au emis mandat pe numele inculpatului. Procurorii spun că cercetările în această cauză continuă, iar la final argeşeanul va fi trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc în penitenciar.