Arestat după ce a încercat să mituiască un ofiţer de la Rutieră

0
365

Alin Iulian Vasilcoiu, de 26 de ani, din localitatea Ţuglui, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, ieri după-amiază, în baza mandatului emis de Tribunalul Dolj, pentru dare de mită. Tânărul a fost reţinut luni după-amiază, fiind prins în flagrant în timp ce îi dădea comisarului şef Florin Cristea, de la Serviciul Rutier Dolj, 1.800 de lei, ca să nu-i întocmească dosar penal pentru conducere fără permis.

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj şi cu sprijinul acordat de SIPI Dolj au organizat, luni după-amiază, prinderea în flagrant a lui Alin Iulian Vasilcoiu, care i-a pus pe birou comisarului şef Florin Cristea 1.800 lei.

Totul a început, însă, în cursul dimineţii de luni. Un echipaj al Serviciului Rutier Dolj, din care făcea parte şi comisarul şef Florin Cristea, aflat în serviciu pe raza comunei Podari, i-a făcut semn să oprească lui Vasilcoiu, care circula la volanul unui Ford Mondeo înmatriculat în Bulgaria. Tânărul n-a oprit, şi-a continuat drumul pe o uliţă, unde a abandonat maşina şi a rupt-o la fugă către pădure. Poliţiştii l-au prins şi l-au dus la Postul de Poliţie Podari. Aici, în urma cercetărilor, s-a stabilit că doljeanul nu avea permis de conducere. În timpul cercetărilor, Vasilcoiu a insistat pe lângă poliţist să nu-i întocmească dosar penal, că o să-l plătească. Ofiţerul Cristea l-a refuzat, a anunţat conducerea IPJ Dolj şi a depus denunţ şi la Serviciul Judeţean Anticorupţie. S-a alcătuit o echipă formată din procuror, ofiţeri D.G.A. şi ofiţeri din cadrul S.I.P.I. Dolj, Vasilcoiu a venit la biroul lui Cristea, în clădirea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, fiind ridicat imediat ce i-a pus poliţistului pe birou 1.800 lei pentru a nu înregistra actele deja întocmite

Tânărul a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul de caz dispunând reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore, iar ieri după-amiază a fost arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de dare de mită.