“Împreună pentru o comunitate puternică” – craiovenii pot reda sănătatea Spitalului de Copii

0
331

Craiovenii sunt încurajaţi să se implice în reabilitarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia, în cadrul campaniei “Împreună pentru o comunitate puternică”, care lansată ieri de Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă (ARTI) şi Centrul de Voluntariat “Voluntaris”. Campania se desfăşoară în perioada 3 iunie – 1 octombrie a.c. şi urmăreşte implicarea comunităţii craiovene în soluţionarea unei probleme stringente la nivel local, ca alternativă la lipsa de schimbare socială.

Astfel, organizatorii şi-au propus să mobilizeze comunitatea în vederea renovării şi igienizării Secţiei de Pediatrie a Spitalului “Filantropia” din Craiova. “Încă din anul 2003 am derulat proiecte care ne-au aduc încet-încet către această etapă în care venim alături de dumneavoastră şi încercăm să stimulăm comunitatea, să promovăm conceptul de dezvoltare-comunicare şi sprijin sustenabil pe care fiecare dintre membrii comunităţii să-l poată face. Vrem să demonstrăm este că împreună, din puţin în puţin, se pot face minuni. Astfel, în perioada 3 iunie – 1 octombrie desfăşurăm campania «Împreună pentru o comunitate puternică», ce are drept scop implicarea comunităţii craiovene în soluţionarea unei probleme stringente identificate la nivel local, ca alternativă la lipsa de schimbare socială. Cu alte cuvinte, încercăm să provocăm o schimbare socială prin a mobiliza comunitatea, fie ea formată din mediul de afaceri, fie formată din oameni de rând. Oricine vrea, poate să schimbe ceva. Am reuşit să punem la dispoziţie un număr de sms valabil în reţelele Vodafone, Cosmote şi Orange – 8865 – care va fi pus la dispoziţia tuturor celor care vor să doneze 2 euro, începând de vineri 7 iunie, suma fiind redirecţionată într-un cont colector de donaţii”, a afirmat Cristina Catană, preşedintele ARTI.

“Rolul nostru este acela de a ne implica activ”

«Împreună pentru o comunitate puternică» nu este o simplă campanie de strângere de fonduri, ci una de mobilizare comunitară. Asta înseamnă că voluntarii, împreună cu personalul calificat din cadrul companiilor, se vor implica fizic în renovarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia. Potrivit organizatorilor, pentru ducerea la bun sfârşit a campaniei, trebuie strânsă suma de 1 miliard lei vechi, mai exact, fiecare craiovean trebuie să doneze minim 50 de bani. “Vor avea loc campanii în cadrul cărora companiile din Craiova vor fi invitate să doneze materiale necesare renovării Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia, pentru că ne interesează, în primul rând, să avem cu ce să ne facem treaba. Ne interesează ca această acţiune demarată de noi să devină o umbrelă pentru o mulţime de activităţi frumoase care să arate că se mişcă într-adevăr comunitatea craioveană şi că fiecare dintre noi avem un rol. Nu acela de a sta şi a observa ce se întâmplă în jurul nostru, ci acela de a ne implica activ şi a rezolva probleme pe care altfel nu putem decât să le constatăm şi să le acceptăm ca atare”, a mai spus Cristina Catană.

 

Nataşa Raab, actriţă

“Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai. Copiii reinventează lumea pentru tine. Bunătatea este vitează. Vă rog, oamenii ai cetăţii Craiova, implicaţi-vă pentru o comunitate puternică. Implicaţi-vă în această campanie de strângere de fonduri pentru Secţia de Pediatria a Spitalului Filantropia de aici, din Craiova.

Maria Vintilă, Crucea Roşie Dolj

“Ajută-ne şi tu şi implică-te în campania de strângere de fonduri pentru renovarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova. Pentru că numai împreună suntem o comunitate puternică”.

Emil Săndoi

“Copiii ne umplu inima de bucurie. Dar au nevoie de dragostea noastră, de implicarea noastră pentru un viitor mai bun. Donează şi tu pentru Secţia de Pediatrie a Spitalului Filantropia Craiova!

Mădălina Amon

“Copiii, pentru a creşte frumoşi, pentru a avea un viitor aşa cum şi-l doresc, au nevoie de noi. Ajută-ne să-i ajutăm, implică-te şi tu în campania de renovare a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Filantropia!”