CCI Dolj, exclusă din rândul membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României

0
311

În urmă cu două zile, în cadrul Adunării Generale a membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), patru camere de comerţ judeţene au fost excluse în mod abuziv din CCIR. Este vorba de CCI Dolj, CCI Bihor, CCI Braşov şi CCI Sibiu. Pretextul pentru excluderea celor patru camere de comerţ este absenţa nemotivată şi repetată la întâlnirile CCIR. În realitate, camerele dezafiliate au fost prezente la toate întâlnirile organizate de CCIR, iar motivul excluderii este înlăturarea celor care refuză să susţină încălcările flagrante ale legii ce au loc la Camera de Comerţ şi Industrie a României. 

“Preşedintele Vlasov trebuie să înţeleagă că nu poate rupe sistemul cameral pentru interesul personal. Nu am încălcat niciodată prevederile statutului CCIR. Am participat la toate adunările generale şi întâlnirile statutare. Membrii CCI Dolj ne-au mandatat să ne îndreptăm în justiţie împotriva persoanelor care au votat să ne excludă”, a declarat Cristian Dobre, preşedintele CCI Dolj.

În cadrul adunării generale de marţi, 12 camere judeţene au votat împotriva excluderii celor patru camere: Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Dolj, Harghita, Maramureş, Mureş, Prahova, Sălaj, Sibiu şi Vâlcea. S-au abţinut 4 camere: Braşov, Piatra Neamţ, Tulcea şi Suceava. Pentru excluderea abuzivă au votat 21 de camere: Alba, Bistriţa, Brăila, Botoşani, Bucureşti, Caraş-Severin, Călăraşi, Covasna, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Timiş şi Vaslui.

Vlasov a fost pus să justifice cheltuirea banilor

În cadrul Adunării Generale din 23 aprilie 2012, mai multe camere de comerţ judeţene au cerut documente justificative pentru cheltuirea a 12.239.098 de lei din Fondul la dispoziţia Preşedintelui. Cu aceeaşi ocazie, camerele judeţene au cerut conducerii CCIR să explice depăşirea cu 5.939.098 lei a bugetului aprobat pentru 2011, în condiţiile în care CCIR înregistrase în acel an un deficit de 5.143.928 de lei. Preşedintele CCIR a refuzat să ofere răspunsuri la aceste întrebări. În consecinţă, camerele judeţene au intentat un proces prin care contestau descărcarea de gestiune a preşedintelui CCIR şi au sesizat DNA cu privire la posibile acte de corupţie şi deturnare de fonduri ale preşedintelui Mihail Vlasov. Camerele judeţene care au intentat procesul au fost acum excluse din CCIR.

„Excluderea are un scop clar: pierderea calităţii procesuale a camerelor excluse şi la anularea procesului prin care se contestă descărcarea de gestiune pentru 2011. Totodată, preşedintele CCIR vrea să ţină Camerele judeţene excluse departe de Adunarea Generală din 2013, unde se va face descărcarea de gestiune pentru anul 2012”, se precizează într-un comunicat de presă postat pe site-ul Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj.