Polivalenta, neîncăpătoare la vizita „galacticelor”

1
392

Liga Naţională, etapa a 27-a

SCM Craiova-Oltchim Rm. Vâlcea 20-25 (10-10)

Sala Polivalentă, spectatori: 5.000.

SCM Craiova: Portari: Barbu (13 intervenţii), Munteanu, Vlăsceanu – Marcatoare: Băbeanu 6 goluri (3 din 7m), Briscan 5, Ilie 2, Pătuleanu 2, Gogoriţă 2, Nicu 2, Florică 1 (din 7m). Au mai evoluat: Mitran, Dincu. Antrenori: Bogdan Burcea, Grigore Albici.

Oltchim: Portari: Ungureanu (5 intervenţii), Navarro (14 intervenţii) – Marcatoare: Barbosa 7 goluri (2 din 7m), Brădeanu 5, Curea 4, Managarova 3, Bulatovic 3, Nechita 2, Meiroşu 1. Au mai evoluat: Safta, Farcău, Manea. Antrenori: Jakob Vestergaard, Mette Klit, Steluţa Luca.

 

Oltchimul a fost întâmpinată de 5.000 de spectatori în Bănie, câţi va avea şi la Bucureşti peste  10 zile, la turul semifinalei cu Gyor

Polivalenta a fost neîncăpătoare miercuri seara, când Oltchim a venit să se dezmorţească în Bănie cu o săptămână şi jumătate înaintea turului semifinalei cu Gyor. Craiovenii şi nu numai au venit să urmărească „galacticele” la lucru sau mai degrabă să le vadă live, fiindcă echipa lui Vestergaard s-a consumat mai puţin ca la un antrenament în faţa SCM-ului. Oltchim a avut însă emoţii că va pierde primul meci în acest sezon al Ligii Naţionale, după ce arbitrii au descoperit că 3 dintre jucătoarele oaspete aveau viza medicală expirată încă de pe 3 martie, iar prezenţa lor pe teren în aceste condiţii ar fi însemnat un 10-0 la „masa verde”. Oltchim putea alinia doar „şaptele” de bază, în condiţiile în care Pineau şi Jovanovic nu au fost incluse în lot, fiind menajate după accidentările recente. Cu ajutorul medicilor de la Policlinica Sportivă şi beneficiind de înţelegerea echipei craiovene, „galacticele” au apărut în formula concepută de Vestergaard, una restrânsă, însă cu vedetele Bulatovic, Barbosa, Brădeanu, Managarova şi Manea pe teren. Fanii le-au întâmpinat pe vâlcence ca pe nişte vedete, cu aplauze, însă au susţinut echipa locală, care a reuşit să fie egală preţ de o repriză cu adversarele mult mai valoroase, dar care au jucat evident cu frâna trasă. Bulatovic a tras doar când nu avea încotro, Manea, rămasă unica soluţie pe pivot în Champions League, s-a zbătut pe semicerc de ochii lumii, fără a avea vreo reuşită, în timp ce extremele au folosit excesiv aruncările cu boltă. În partea a doua campioanele s-au distanţat atât cât să nu aibă emoţii pe final, plecând cu punctele puse în joc şi cu o amintire frumoasă din Bănie. Ambele echipe au efectuat turul de îmbrăţişare cu publicul la final, oaspetele fiind reţinute minute bune pentru fotografii şi autografe.

Berbecaru: „Era perfect să jucăm la Craiova cu Gyor”

Preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru, a declarat după meci că ar fi preferat Craiova în dauna Bucureştiului pentru meciul cu Gyor, dar că echipa este datoare şi Bucureştiului, după ce Sorin Oprescu a acordat un sprijin material substanţial. „Recunosc că mi-au dat lacrimile când am văzut atmosfera din Polivalenta craioveană, cu aproape 5.000 de suporteri magnifici. Noi defilăm prin campionat, dar avem 3-400 de suporteri la meciurile din Liga Naţională, pe când Craiova este la retrogradare şi are de obicei 3.000 de fani. Pentru semifinală ar fi fost perfectă sala din Craiova, ar fi fost 3.500 de craioveni, plus 500 de vâlceni, care ar fi creat o presiune incredibilă pe Gyor. Nu este adevărat că sala de la Craiova nu ar fi îndeplinit condiţiile pentru organizarea semifinalei, era ideală şi ne simţeam şi acasă aici în Oltenia. Primăria Bucureştiului ne-a ajutat însă foarte mult în acest sezon şi este o recompensă faptul că disputăm turul cu Gyor acolo. Ne pare rău şi că nu jucăm la Romexpo, am făcut o simulare şi puteam avea 14.000 de spectatori, care ar fi creat o super-atmosferă, dincolo de reţeta financiară deosebită. Finala ar putea găzdui-o chiar „Naţional Arena”, Federaţia Europeană încurajează acest lucru, mai ales că are acoperiş, dar asta ar însemna să anunţăm din timp pentru a organiza meciul acolo. Noi şi Gyor eram cotaţi favoriţi la câştigarea trofeului şi cred că aceasta este adevărata finală a Ligii Campionilor.” a spus Berbecaru, aflat de 32 de ani în conducerea clubului oltean. Despre viitorul acestuia, el a precizat: „Sper ca Oltchim să nu dispară în  vară, am semnale bune în acest sens. Am făcut calcule, cu jumătate din bugetul de anul acesta s-ar putea continua aproape la acelaşi nivel, păstrând cele mai importante jucătoare: Bulatovic, Barbosa, Managarova, Curea, Manea, Nechita, Ungureanu, Brădeanu. Sunt semnale de la oameni puternici care au ajutat ca Oltchimul că vor fi în continuare alături de noi. Suntem singurul brand din România care se poate bate cu granzii din Europa, a demonstrat acest lucru în ultimii ani”. Preşedintele Oltchimului a anunţat că Oltchim ar putea să împrumute şi alte jucătoare la Craiova în sezonul viitor: „Am ajutat Craiova cât am putut, anul trecut cu Han, anul acesta cu Băbeanu şi sper că şi de la anul să-l ajutăm pe Bogdan Burcea cu Buceschi, Marin sau alte jucătoare pe care le-am împrăştiat prin ţară”.

Şi antrenorul Oltchimului, Jakob Vestergaard, a apreciat atmosfera de la Craiova şi apreciază că echipa sa are aceleaşi şanse cu Gyor pentru accederea în finală. „A fost greu să ne găsim ritmul la Craiova, am avut jucătoare plecate, unele accidentate, chiar a trebuit să lăsăm în afara lotului pe Pineau şi Jovanovic, pentru a le recupera pentru meciul cu Gyor. Trebuie să ne creştem nivelul rapid pentru a face faţă în semifinală. Aş fi ales sala din Craiova ca a doua opţiune pentru semifinală, după Vâlcea, atmosfera este fantastică, este ceva deosebit să joci cu un asemenea public. Uneori este mai bine să joci acasă primul meci, fiindcă presiunea va fi pe Gyor la retur şi noi putem profita. Avem aceleaşi şanse cu Gyor pentru calificarea în finală, nu există o favorită” a spus tehnicianul danez.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.