Tricolorii, la cheremul batavilor

0
277

Olanda – România

Astăzi, Amsterdam „ArenA”, ora 21.30 (TVR 1)

Olanda: Vermeer – Janmaat, Mathjisen, Martins, Blind – De Guzman, Strootman – Lens, van der Vaart, Robben – van Persie. Selecţioner: Louis van Gaal.

România: Tătăruşanu – Luchin, Gardoş, Chiricheş, Raţ – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, Chipciu, Tănase – Mutu. Selecţioner: Victor Piţurcă.

Arbitru: Mark Clattenburg (Anglia).

 

România joacă în seara aceasta la Amsterdam contra Olandei, lidera detaşată a grupei de calificare la Mondiale

Favorită contra Ungariei, într-un meci fără spectatori, România trece în postura out-siderului detaşat la Amsterdam, contra unei echipe de top, care are maximum de puncte şi un meci câştigat clar pe „Naţional Arena”. După semi-falimentul de la Budapesta, dar şi ţinând cont de superstiţiile sale, Piţurcă ar putea miza masiv pe jucătorii Stelei, care au un oarecare ascendent moral contra olandezilor, după eliminarea lui Ajax. Chipciu va intra cu siguranţă din primul minut, Tănase îl va substitui pe Stancu, însă este posibilă şi rocada Torje-Popa, mijlocaşul stelist ameţindu-l pe Blind jr. în ambele jocuri cu Ajax. Tamaş ar putea fi şi el înlocuit cu altă „improvizaţie”, Luchin, în timp ce Raţ şi-ar recăpăta locul, pentru un spor de viteză în banda stângă. „Aştept o reacţie de învingători din partea jucătorilor noştri. Acel 1-4 de la Bucureşti pare un rezultat categoric, dar lucrurile pe teren au stat altfel. Am ratat câteva ocazii am avut şi neşansă, am primit nişte goluri caraghioase, dar sper ca la Amsterdam să fie invers, să rateze olandezii şi să marcăm noi. Voi opera nişte schimbări faţă de Ungaria, fiindcă avem nevoie de jucători odihniţi, care să poată alerga 90 de minute. Nu m-am decis însă în privinţa formulei de start. Chiar dacă n-ar fi marcat la Budapesta, mă gândeam oricum la Chipciu pentru a începe cu el la Amsterdam” a prefaţat Piţurcă meciul din seara aceasta. De 12 ori s-au întâlnit România şi Olanda, iar cele mai bune performanţe ale noastre au fost stabilite tot cu Piţurcă pe bancă, singura victorie, la Constanţa şi unul dintre cele 3 egaluri, 0-0 la Rotterdam, ambele meciuri în 2007. Dintre cei care au evoluat atunci, Mutu, Raţ şi Tamaş sunt şi astăzi la dispoziţia selecţionerului, Goian fiind suspendat, la fel ca Sneijder la gazde. Ieri, tricolorii i-au oferit lui Mihai Neşu, prezent la Amsterdam, un tricou al naţionalei cu semnăturile lor, iar Adrian Mutu a postat pe contul său de Facebook o poză în care apare alături de Neşu şi de cadoul special.

 

 

Preliminariile CM 2014 – Brazilia

Clasamentul grupei D

1. Olanda        5          5          0          0          16-2     15

2. Ungaria       5          3          1          1          12-7     10

3. România      5          3          1          1          10-6     10

4. Turcia          5          2          0          3          6-6       6

5. Estonia        5          1          0          4          1-9       3

6. Andorra       5          0          0          5          0-15     0

 

Celelalte meciuri din grupă:

Estonia – Andorra – Tallin, ora 19

Turcia – Ungaria – Istanbul, ora 20.30