Marcea de la ISC şi Codul Muncii

2
535
Marcel Marcea

Consilierul judeţean PDL Marcel Marcea, inspector-şef la Inspectoratul de Stat în Construcţii Dolj, după ce, tot în guvernarea portocalie, a fost, o vreme, director la RAR Dolj, a onorat, luni seara, o invitaţie la TVR 3, unde urma să-l înfrunte pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, liberalul Dan Mogoş, într-o emisiune „Spaţiul deceziilor”, moderată de Simona Cărăuleanu. Ca orice comunicator portocaliu, Marcel Marcea avea sarcina de partid să fie „rău” şi, eventual, să spună cât mai puţine prostii. În comparaţie cu adversarul politic, Dan Mogoş, care avea acces neîngrădit la verb şi idee, Marcel Marcea n-avea decât agresivitate gratuită, o exprimare sărăcăcioasă şi inadecvată, dar şi superficialitate, ingrediente deloc avantajoase într-o dezbatere în spaţiul public. Referindu-se la noul Cod al Muncii, promovat prin asumarea răspunderii Guvernului, la 8 martie a.c., publicat în M.O. din 31 martie a.c., inspectorul-şef de la ISC a spus, cu subiect şi predicat, că acesta înlocuia Codul Muncii „socialist” (Legea 10/1972). Gafă jenantă pentru un inspector-şef, chiar dacă a fost numit pe culoar eminamente politic. Noul Cod al Muncii a înlocuit pe cel intrat în vigoare la 5 februarie 2003 (Legea 53/2003), elaborat pe mandatul de ministru delegat pentru relaţia cu partenerii sociali, Marian Sârbu. Acel Cod al Muncii substituia, după 30 de ani, prevederile legislative în materie, de sorginte „socialistă”, de care auzise Marcel Marcea. De altfel, Legea 40/2011, noul Cod al Muncii, modifică şi completează, într-o altă enumerare a articolelor, Legea 53/2003, publicată în M.O. nr.72/5 februarie 2003. Nu discutăm alte detalii. Când nu stăpâneşti chestiuni elementare de legislaţie şi nici nu ai preocupare susţinută pentru însuşirea lor îţi vezi de treabă, nu-ţi încerci inutil detenta. La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Dolj, consilierul judeţean, Marcel Marcea, şi-a dat cu părerea despre un gard de 250 de metri, prevăzut a se amenaja la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni. La fel de avizat. Nu vom mai inventaria toate prostiile şi prostioarele debitate de Marcel Marcea la TVR 3, luni seara. Fiindcă el este doar un simptom al amatorismului gros, promovat de actuala putere la tot pasul. Şi, fiindcă am avut răbdare să-l privim fără a comuta, aşteptând să spună şi ceva desluşibil, am fost răsplătiţi cu o rostire care ne-a mers la suflet: „mă bucur că plouă”. Pentru această simţire, autentic doljeană, Marcel Marcea merită să mai fie invitat. Chiar dacă nu va spune nimic important. Când va citi şi noul Cod al Muncii, în calitatea de şef de instituţie, prezentat ca o izbândă a puterii portocalii, Marcel Marcea va putea să se gândească şi la oportunitatea unui viitor mandat de ales local.

 

2 COMENTARII

  1. Acest papitoi obraznic are la baza facultatea PRICEPERE LA TOATE absolvita la Perisor;habar n-are de nimic dar pedelistii il pun peste tot fiindca e priceput la toate.Mai sunt unii din astia directori pe la Electrica.Observati ca ei se duc numai la societati ale statului unde nu fac nimic fiindca nu stiu dar bani iau cu sacul.

  2. Incompatibilitatea lui marcea, directorul IJC Dolj, cu functia de consilier judetean, NU O VEDE NIMENI ?
    Apoi, faptul ca foloseste masina institutiei in interes PERSONAL, parcand-o chiar acasa noaptea, langa biserica Hagi Ienus, nu poate reprezenta un abuz pt a fi sesizat DNA, ANI sau Parchetul?????????

Comments are closed.