Cerşetorii, „culeşi” de poliţişti de pe străzi

0
293

Poliţiştii craioveni au dat iama în cerşetorii care-şi fac veacul prin parcările şi zonele aglomerate din municipiu, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în cursul zilei de miercuri. Oamenii legii au legitimat 80 de persoane, 31 dintre ele fiind conduse la sediul unităţii pentru investigaţii şi au aplicat 44 de amenzi, în valoare de aproape 5.000 de lei.

Poliţişti din cadrul Secţiilor de Poliţie 3 şi 1 Craiova, sprijiniţi de efective din cadrul Biroului Rutier şi de agenţi ai Poliţiei Locale Craiova, au organizat o razie pentru prevenirea şi combaterea cerşetoriei şi vagabondajului în municipiu. Timp de mai multe ore, oamenii legii au acţionat în zonele şi parcările aglomerate, unde diverse persoane, între care şi minori, apelează la mila publicului sau solicită bani pentru ajutorul dat cetăţenilor să parchează autoturismele.

«În urma activităţilor desfăşurate, în zona intersecţiilor semaforizate aflate pe Calea Bucureşti, strada „Fraţii Goleşti”, Caracal, Unirii şi strada „Panait Moşoiu” au fost depistate 19 persoane care comiteau acte de cerşetorie. Majoritatea acestora, mai exact 15, erau minori», ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Poliţiştii i-au dus pe toţi la sediu, au solicitat sprijinul angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj, 9 dintre minorii găsiţi pe stradă la cerşit fiind internaţi în Centrul de primire în regim de urgenţă din strada Răşinari, iar ceilalţi 6 au fost predaţi familiilor care au fost sancţionate contravenţional cu amendă. Pentru toate cele 44 abateri de natură contravenţională constatate, poliţiştii au aplicat amenzi în sumă totală de 4.840 de lei, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.